StoryEditorOCM
Zagora‘BLOKIRAT ĆU PUT‘

Vapaj s ceste smrti u Zagori: Ovdje su mi poginuli djed, najbolji prijatelj, djevojka i njena sestra, postavite kamere!

Piše Sandra Barčot
16. travnja 2024. - 18:05
Bruno Bilandžić je u prometnim nesrećama na ovoj dionici u Dicmu ostao bez četvero najbližih  Tom Dubravec/Cropix

- Zatvorit ću cestu, staviti prepreke i tako još jednom upozoriti kako je ovo cesta smrti kroz Dicmo!

Sve što sam poduzimao da se popravi taj dio prometnice, gdje ginu ljudi iz dana u dan, nije bilo dovoljno, njima je uvijek trebao neki novi, dodatni - papir!

Još jedan dokument, još jedan spis, samo izmišljaju, a niti kameru za mjerenje brzine nisu stavili na tu dionicu. Užas jedan! I, vjerujte mi, ja ću tu cestu zatvoriti - ljut, ogorčen, razočaran u sve institucije koje bi se trebale brinuti o sigurnosti na cestama, zbori nam Bruno Bilandžić, nakon nove nesreće na “cesti smrti” gdje je danas u prometnoj nesreći ozlijeđeno čak sedam osoba u dobi od 21 do 33 godina.

Sudar triju automobila

Sudarila su se tri automobila, a u Klinički bolnički centar u Splitu primljeno je čak sedam ozlijeđenih osoba.

- Zaprimili smo sedam pacijenata, svi s lakšim tjelesnim ozljedama u vidu ogrebotina i udaraca. Pacijenti (29 godina, 26, 22 i 21 godinu) obrađeni su i otpušteni kućama. Još je u tijeku obrada preostalih pacijenata (30 godina, 28 i 33 godine), ali prema prvim informacijama i oni će biti otpušteni - kazali su nam jutros u splitskom KBC-u.

image

Cesta u Prisoju na ulazu u Dicmo gdje su lani u prometnoj nesreći poginuli 18-godišnja Maja Zorica, te dvije sestre.
 

Nikola Vilić/Cropix

Bruno  Bilandžić je na prometnici kroz Dicmo, u niti 300 metara ceste, u prometnim nesrećama ostao bez četvero najbližih.

- Na toj dionici mi je poginuo djed, najbolji prijatelj, te moja djevojka Petra i njena sestra. I kada sam tražio da se nešto napravi, popravi, stave uspornici, kontrolira brzina od strane policijskih djelatnika - ništa!

Dat ću im još vremena!

- Osobno sam ponudio i sufinanciranje za postavljanje kamere još lani 12. lipnja, no konstantno dobivam samo iste odgovore kako im treba još malo vremena! - priča nam 27-godišnjak, koji najavljuje:

- Dat ću im još malo vremena, a nakon toga ću zatvoriti cestu i preuzimam moralnu prekršajnu, kaznenu i financijsku odgovornost!

Činjenica je jedna - Hrvatske ceste ne rade svoj posao, cesta se ne održava u zakonskim i potrebnim vremenskim intervalima. No za ovaj posljednji slučaj, gdje je bilo sedam ozlijeđenih, ne mogu reći kako je krivo neodržavanje ceste.

No osobno u mom slučaju, u pogibiji mojih najdražih, krive su Hrvatske ceste i neodgovorni vozači zbog obijesne vožnje tom dionicom! - poručio je Bruno Bilandžić.

image
Nikola Vilić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 19:36