StoryEditorOCM
ZagoraNE MOŽEŠ DALJE!

Dalmatinac sjeo za volan ‘mortus pijan‘, policija ga uspjela zaustaviti na vrijeme, odredili su mu drastičnu kaznu...

Piše Dalmacija SD
16. travnja 2024. - 15:04

Policijski službenici u ponedjeljak su zaprimili informaciju da je na području grada Trilja uočen muškarac koji se nalazi pod vidnim utjecajem alkohola i ušao je u osobno vozilo s namjerom upravljanja, izvijestila je danas Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Policajci su nakon zaprimljene informacije izašli na teren kako bi pronašli vozača i spriječili ga u daljnjem kršenju zakona. Uskoro su uočili vozilo, obavili zaustavljanje i alkotestirali vozača. Utvrđeno je da se vozač nalazi pod utjecajem alkohola, a izmjerena mu je koncentracija u visini čak 1,95 g/kg.

Doveden je u službene prostorije i zadržan je do otriježnjenja. Nakon otriježnjenja nad njim je provedena prekršajna obrada, izdan mu je prekršajni nalog i kaznjen je novčanom kaznom u iznosu od 1320 eura. Također, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Vožnja pod utjecajem alkohola, uz brzinu, najopasniji je prometni prekršaj i spada u tako zvane "faktore rizika", prekršaje koji su uzrok najtežih prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Neodgovornim ponašanjem ugrožavate svoj život i živote svih sudionika u prometu.

Policijski službenici su žurnim poduzimanjem mjera i radnju spriječili moguće teže posljedice za sudionike u promet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:42