StoryEditorOCM
Dalmacijavodene radosti u poslovnoj zoni

Uskoro počinje izgradnja velikog aquaparka u Dugopolju

Piše PSD.
1. listopada 2008. - 15:25

U susjedstvu proizvodnih pogona, skladišta i poslovnih prostora u radnoj zoni Podi u Dugopolju uskoro bi trebala započeti gradnja velikog vodenog parka, po svom sadržaju i veličini, jedinstvenog u Hrvatskoj.

- Tijekom ovog mjeseca očekuje se ishođenje lokacijske dozvole, a potom i građevinske, nakon čega će se krenuti s radovima. Vjerujem da će park otvoriti svoja vrata već 2010. godine, na sveopće zadovoljstvo - kaže nam arhitekt Srđan Šegvić iz splitske firme Arching koja je osmislila ovaj ambiciozni projekt nakon “studijskih” obilazaka velikih vodenih parkova diljem Europe.

A da je doista riječ o mega projektu svjedoče i podaci o 120 tisuća metara četvornih površine koju će zauzima vodeni park, na lokaciji južno od naplatnih kućica na autocesti A1 u Dugopolju.

Projektanti su ovaj kompleks osmislili kao mjesto gdje će obitelji i turističke grupe moći boraviti tijekom čitavog dana, a možda i više.

- Uredit će se parkirališta za čak 800 automobila na dvije etaže. U aqua parku četrdeset gostiju moći će prespavati, a na raspolaganju će im biti recepcija, caffe barovi, restorani, razne trgovine, ambulanta, višeetažni wellness centar na ukupno 750 metara četvornih s teretanama, fitnessom i sličnim popratnim sadržajima - priča nam Šegvić dodajući kako će vodeni dio biti uistinu impozantan.

Po uzoru na najatraktivnije europske aqua parkove, i ovaj dugopoljski imat će čitav niz različitih tobogana, bazena i vodoskoka, među kojima će biti i dio za najmlađe goste.

Tlocrt budućeg dugopoljskog aquaparka

Kao posebna atrakcija najavljen je i veliki akvarij koji će konačno popuniti prazninu nakon davnog zatvaranja malog akvarija u sklopu Oceanografskog instituta na Marjanu, te nikad dočekanog akvarija na Bačvicama.

Investitori ovog projekta su mađarski poduzetnici, inače vlasnici hotela u Jelsi i Primoštenu. Naši ljudi su bili pomalo skeptični oko ove ideje, no Mađari su ih uvjerili da je projekt isplativ i atraktivan uzimajući za primjer sličan park u Budimpešti.

- Vjerujemo da će vodeni park u Dugopolju biti vrhunska atrakcija za sve uzrasteo - kažu u Archingu.

merien ilić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 04:48