StoryEditorOCM
Dalmacijazahtjev neosnovan

Trgovački sud odbio zahtjev sindikata za izuzećem stečajnog suca Jadrankamena P. Bačića

Piše PSD.
11. rujna 2012. - 19:58
Splitski Trgovački sud odbio je zahtjev Nezavisnog sindikata radnika Jadrankamena da se iz stečajnog postupka nad tim poduzećem izuzme stečajni sudac Paško Bačić, ocjenivši takav zahtjev neosnovanim.

Kako se navodi u priopćenju splitskog Trgovačkog suda, evidentno je da Nezavisni sindikat radnika Jadrankamena d.d., Pučišća u podnijetom zahtjevu za izuzećem suca tog suda Paška Bačića iskazuje nezadovoljstvo načinom vođenja stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom Jadrankamenom d.d. - u stečaju, te odlukama koje je stečajni sudac donio u dosadašnjem tijeku postupka.

"Samo subjektivno nezadovoljstvo načinom vođenja postupka i odlukama koje su donesene u dosadašnjem tijeku postupka ne može predstavljati zakonom propisani razlog za izuzeće, u smislu odredbi Zakona o parničnom postupku, pa je stoga, temeljem odredbi toga zakona zahtjev za izuzeće stečajnog suca Paška Bačića u predmetu koji se vodi kod tog suda nad stečajnim dužnikom Jadrankamenom d.d.-u stečaju trebalo odbiti kao neosnovan, navodi se u priopćenju što ga je potpisao predsjednik Trgovačkog suda Ivan Basić, a koje je danas dostavljeno Hini.

Trgovački sud u Splitu također zaključuje kako u konkretnom slučaju, to jest u stečajnom postupku nad Jadrankamenom, "ne postoje okolnosti koje dovode u sumnju nepristranost stečajnog suca (Paška Bačića) ovog suda".

Takav zaključak Trgovački je sud u Splitu donio, kako je obrazloženo, nakon što su ocjenjene sve tvrdnje iznesene u zahtjevu za izuzećem, činjenice koje je stečajni sudac Paško Bačić iznio u pisanoj izjavi, koja sadrži očitovanje u odnosu na tvrdnje iznesene u podnijetom zahtijevu za izuzećem, te nakon što je izvršen uvid u predmetni spis ovog suda.

(Hina)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 18:50