StoryEditorOCM
Dalmacijaoko imotskih spomenika prirode uredit će se staze i sedam vidikovaca

Svjetska banka ‘ulijeva’ dva milijuna kuna u Modro i Crveno jezero

Piše PSD.
31. listopada 2011. - 18:54

Sredstvima Svjetske banke, dobivenim nakon stručno pripremljenih i već odobrenih projekata, u izgradnju osam kilometara staza oko Modrog i Crvenog jezera, zaštićenih Imotskih spomenika prirode, utrošit će se oko dva milijuna kuna.

- Da, projekti su nam odobreni i mi ćemo do ožujka 2013., a nadam se već i sljedeće godine, urediti staze oko jezera, napraviti sedam vidikovaca, dva info punkta na Modrom i Crvenom jezeru, kao i sanitarne čvorove, a također ćemo sa zapadne strane Crvenog jezera, izvan zaštićenog područja spomenika prirode, napraviti i parking prostor za automobile i autobuse.

Sve to dužni smo napraviti do ožujka 2013. godine, no, duboko sam uvjeren da ćemo sve to završiti tijekom sljedeće godine. Imotska jezera bi time dobila jednu kvalitetu više, a u suradnji s Turističkom zajednicom, koja je u promidžbi Imotskog učinila stvarno mnogo, ovaj projekt će dodatno, nadam se, povećati interes za Imotska jezera, u čiju se infrastrukturu godinama nije ulagalo - riječi su Ivana Iće Gabelice, pročelnika Javne ustanove za upravljanje prirodnim vrijednostima naše Županije.

- Svakako da je za Imotski i Imotsku krajinu dobrodošao ovaj projekt, koji je izlaskom geodetskih stručnjaka na teren, ušao u svoju operativnu fazu. Ove godine bilježimo veliki porast dolaska gostiju, za sljedeću već imamo najavu za udvostručenje broja turista u posjetu jezerima i ova neophodna infrastruktura je od bitne važnosti - riječi wsu direktora Turističke zajednice Grada Imatskog Luke Kolovrata.

Braco Ćosić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 08:59