StoryEditorOCM
DalmacijaPRI KRAJU RADOVI NA SPORTSKOJ DVORANI VRIJEDNI pet milijuna kuna

Sutivan: ‘Sokolana’ završena za mjesec dana

Piše PSD.
30. ožujka 2009. - 14:27

Dvorana će biti višenamjenska pa će se u njoj, osim sportskih, priređivati razna društvena i kulturna događanja poput skupova, koncerata i priredbi

U bračkoj općini Sutivan u punom su zamahu radovi na projektima koji će omogućiti kvalitetnije življenje te nove turističke iskorake.

Građevinski radovi na podizanju sportske dvorane „Sokolana“ bliže se kraju pa će biti predana na uporabu koncem travnja. To će posebno obradovati osnovnoškolce i mladež jer će konačno dobiti zatvoreni prostor za sportske aktivnosti.

Dvorana će biti višenamjenska pa će se u njoj, osim sportskih, priređivati razna društvena i kulturna događanja poput skupova, koncerata i priredbi. Dvorana će imati tribine odnosno sjedeća mjesta za gledatelje. Investitor je Općina Sutivan, vrijednost radova iznosi oko 5 milijuna kuna, a najveći iznos novca osiguralo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Projekt realizacije mjesne obilaznice sve je bliži ostvarenju. Otkupljeno je zemljište od privatnih osoba što je bio izuzetno zahtjevan posao, a dobivena je i lokacijska dozvola. Radi se o gorućem problemu jer će se njezinom izgradnjom promet izmjestiti iz središta mjesta te će se izbjeći prometni čepovi, osobito ljeti.

Ta trasa moderne prometnice udahnut će novi život zapadnom dijelu Sutivana i njegovim turističkim zonama. Sutivan, naime, u turizmu vidi svoje razvojne šanse, a po broju ostvarenih noćenja drži treće mjesto, odmah iza Bola i Supetra. Ti rezultati su pravi kuriozitet ako se zna da Sutivan nema niti jednu hotelsku postelju i jedino je općinsko središte na Braču bez - hotela.

- Žao nam je što smo pri donošenju prostornih planova - drži Nikola Pajić, donačelnik sutivanske općine - zakinuti jer su naše turističke zone bitno „skresane“.

Istodobno smo imali investitore koji su bili spremni uložiti novac u izgradnju suvremenih hotela i turističkih naselja. Vjerujemo da će se kroz predstojeće izmjene i dopune prostornih planova ta nepravda spram Sutivana ispraviti.

U tijeku je i projekt proširenja središnjeg mjesnog parkirališta pa će mnogi vlasnici vozila lakše doći do prikladnog prostora za svoje „limene ljubimce“. Na tom prostoru nalazit će se i stajalište za linijske autobuse jer je sadašnja lokacija neprimjerena potrebama putnika i autobusnog prijevoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 08:23