StoryEditorOCM
Dalmacijazbog govora

SDP proziva alkarskog vojvodu: Vučiću, odstupi, obeščastio si časnu dužnost!

Piše PSD.
6. kolovoza 2014. - 16:51
Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Sinj prozvao je alkarskog vojvodu Antu Vučića da je na grub način zloupotrijebio Alku i pozvao ga da napusti tu časnu dužnost koju je svojim političkim govorom na otvaranju 299. Sinjske alke obeščastio.

Svi koji medijsku pozornost koju im omogućuje Alka koriste za promociju vlastitih političkih stavova ne smiju biti dio alkarske povorke niti stoljetne alkarske tradicije, a kamoli njihov najistaknutiji dio.

Vučićev govor nije bio promoviranje Alke, grada Sinja i Republike Hrvatske već isključivo osobna i promocija političke stranke kojoj pripada. Očekujem da se uprava Viteškog alkarskog društva ogradi od Vučićeva postupka – kaže Jadrijević Cvrlje.

Alkarski vojvda Ante Vučić, nastavlja šef sinjskog SDP-a, u svom je govoru olako prešao preko činjenice da je Alka ponos i baština svih Sinjana i Cetinjana bez obzira na političke svjetonazore i osobne političke simpatije, te da se Alka kao takva ne može niti smije koristiti za promociju bilo koje političke opcije ili političkog kandidata.

Vojvoda Ante Vučić svojim je govorom odstupio od Pravila o Alki koja kažu: "Nakon sviranja himne vojvoda na konju drži kraći svečani govor u kojemu na samom početku ponaosob pozdravlja predstavnika pokrovitelja Alke, ostale uzvanike, goste i narod pozdravlja ne navodeći imena...".

Predsjednik sinjskih SDP-ovaca čestitao je i zahvalio Viteškom alkarskom društvu na uspješnoj organizaciji 299. alkarskih svečanosti te je izrazio zadovoljstvo što se na dan Alke u Sinju nije čula ni jedna ružna riječ ili zvižduk upućen bilo komu.

Toni Paštar
FOTO: TOM DUBRAVEC / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 18:51