StoryEditorOCM
Dalmacija7274 RJEŠENJA

SD županija druga u državi po broju riješenih predmeta iz legalizacije

Piše PSD.
11. siječnja 2014. - 23:55

Splitsko-dalmatinska županija je po obrađenim predmetima iz legalizacije pri samom vrhu jer je od ukupno 54 tisuće predmeta do kraja prošle godine obrađeno 7274 ili nešto više od 13 posto predmeta.
Dobar je to postotak, tvrdi Sandra Maretić iz županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje Splitsko-dalamatinske županije.
– Mi smo jako zadovoljni i po ovim smo rezultatima drugi u Hrvatskoj, odmah iza Primorsko goranske županije – kaže Sandra Maretić.

Nakon ovakvih rezultata, uskoro će se, kao i u cijeloj državi, primiti novi djelatnici, a iznajmit će se i poslovni prostor u Splitu u kojem bismo organizirali rad na poslovima legalizacije.
- Počeli bismo s tako pojačanim ekipama od veljače te bismo na taj način sami mogli riješiti predmete legalizacije na svom području - kaže Maretić.

Što se tiče obavljenog posla po ispostavama, najbolji rezultati su u Splitu, gdje je zaprimljeno 4620, a obrađeno 1274 predmeta, što je više od 27 posto. Izvrsni su i rezultati u Supetru, jer je obrađeno oko 18 posto predmeta. Za sada najlošije rezultate ima Imotski, s manje od pet posto riješenih predmeta, pa službenike u imotskoj ispostavi čeka više od 5000 predmeta za legalizaciju.

Na poslovima legalizacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji rade službenici u 11 ispostava: u Splitu, Imotskom, Makarskoj, Sinju, Omišu, Solinu, Supetru, Hvaru, Trogiru, Visu i Vrgorcu.


OJDANA KOHAREVIĆ
FOTO: T. DUBRAVEC / CROPIX


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 11:54