StoryEditorOCM
S mora i krajaTRAGEDIJA NA OTOKU

Virska cesta smrti - tko je odgovoran što ne postoji nogostup uz prometnicu, oporba proziva vladajuće, općina ŽUC

Piše Ivica Nevešćanin
20. kolovoza 2024. - 17:36

Zašto ulica Put Lozica na Viru, gdje se dogodila strašna prometna nesreća u kojoj je život izgubila mlada majka i u kojoj je ozlijeđeno četvero članova njezine obitelji, nema nogostup i javnu rasvjetu?

Podsjetimo, 29-godišnji Ivan Bakić je u subotu, oko 23.40, osobnim autom naletio na peteročlanu obitelj iz Velikog Ravna kod Križevaca koja je hodala uz rub kolnika. Bakić je bio pijan s 1,75 promila, vozio je brzinom neprilagođenom osobinama i stanju vidljivosti ceste. U jednom je trenutku izgubio nadzor nad vozilom te desnim kotačem sišao s kolnika, gdje najprije udara u kamenje, a potom automobilom nalijeće na pješake. Od siline udarca pješaci su odbačeni izvan kolnika, a vozilo se prevrnulo.

Na mjestu događaja preminula je 24-godišnja majka, dok su suprug i dvoje djece zadobili teške, a jedno dijete lakše tjelesne ozljede. U izvješću o nesreći policija je posebno istaknula činjenicu da uz prometnicu ne postoji nogostup ni druga površina određena i prikladna za kretanje pješaka, kao ni javna rasvjeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 10:27