StoryEditorOCM
S mora i krajaOSIPANJE KADROVA

Ugledni kirurg napušta KBC Split i odlazi u Zagreb kako bi preuzeo - SDP? Krstičevićev pacijent na odjelu je i Puljak

Piše Sandra Barčot
23. svibnja 2024. - 11:48
Kirurg dr. Mišo Krstičević je aktualni pločanski gradonačelnik, prvi čovjek SDP-a na jugu Dalmacije i ‘novopečeni‘ saborski zastupnikBožo Radić/Cropix

Odlijev liječnika iz hrvatskih bolnica zbog egzistencije i boljih poslovnih uvjeta sveprisutna je stvar, no nažalost redovit je odlazak i zbog političkih promjena u državi.

Takva izmjena u postizbornoj utakmici čeka i bolnicu podno Marjana, Klinički bolnički centar u Splitu.

Preciznije Zavod za ortopediju i traumatologiju koji će u rujnu napustiti kirurg Mišo Krstičević, specijalist ortopedije i traumatologije, aktualni pločanski gradonačelnik, predsjednik SDP-ove organizacije u Dubrovačko-neretvanskoj županije i “friški” saborski zastupnik najveće oporbene stranke.

image

Novi odlazak liječnika iz KBC-a Split

Joško Ponoš/Cropix

Budući da je sada fokusiran na rad u nacionalnom parlamentu, perspektivan političar koji bi mnogi željeli vidjeti i na čelu SDP-a, kao nasljednika Peđe Grbina, Krstičević se, kako doznajemo iz nekoliko međusobno nepovezanih izvora, odlučio preseliti u – metropolu.

Za pronaći novi posao u nekoj od brojnih zagrebačkih bolnica vjerojatno neće imati problema, odlični kirurzi su "tražena roba" na hrvatskom zdravstvenom tržištu, ne samo u javnom, državnom sustavu, već i kod vlasnika privatnih (poli)klinika.

image

Ivica Puljak

Tom Dubravec/Cropix

A ima i zajamčenu saborsku plaću, pa, kako nam pričaju članovi SDP-a, sve više je naznaka da će Krstičević tijekom iduće četiri godine biti i njihova glavna uzdanica i za nove političke pozicije, a prva je svako mjesto ministra zdravstva.

Uz jedan kuriozitet – na Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju je trenutno, u svojstvu pacijenta, i još jedan politički "teškaš" - splitski gradonačenik Ivica Puljak, predsjednik stranke Centar, koji je svoj osvojeni saborski mandat, u koaliciji predvođenoj SDP-om, prepustio stranačkoj kolegici, dubrovačkoj odvjetnici Viktoriji Knežević.

Uz rehabilitaciju, Puljak neometano obavlja svoj posao prvog čovjeka grada, online je u dogovorima sa svojim suradnicima, pa posao poteštata trenutno ne pati iako je na rehabilitaciji nakon operacije noge.

image

Luka Roguljić (HSP), potpredsjednik Županijske skupštine splitsko-dalmatinske

Vladimir Dugandžić/Cropix

A Puljka su pri dolasku u bolnicu operirali dr. Luka Roguljić i dr. Mišo Krstičević, dvojica liječnika-političara.

Naime, i dr. Roguljić je politički aktivan. Bio je HSP-ov kandidat na netom okončanim parlamentarnim izborima, inače potpredsjednik Županijske skupštine splitsko-dalmatinske kojom vlada HDZ, a s kojim su “pravaši” na regionalnom nivou u koaliciji.

Sada se može čuti kako je "sreća" što i Roguljić nije prošao u Sabor, jer bi tako splitska bolnica ostala bez dvojice odličnih kirurga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 12:00