StoryEditorOCM
S mora i krajaVremenska prognoza

Studen okovala Dalmaciju: u Splitu samo 4 stupnja, u Šibeniku upola manje, ali hladnoća je širom Zagore, evo detalja

Piše Šibenski.hr
9. siječnja 2024. - 08:18

Prodor hladnog zraka sa sjevera Europe i prva prava bura nakon višetjedne južine i kiša donijeli su studeno jutro širom Dalmacije.

U Šibeniku su izmjerena samo 2 Celzijeva stupnja. Knin je, očekivano, bio hladniji, a temepratura zraka je 1 stupanj, dok je Drniš sa svoja 3 stupnja "najtopliji".

U Sinju su u 7 sati izmjerena nepuna 2 stupnja, u Splitu 4, a topliji su bili Dubrovnik, Hvar, Komiža i Lastovo sa 7 stupnjeva. Gotovo pravo "proljeće" vlada na Palagruži gdje je izmjereno gotovo 10 stupnjeva.

Hladno je, ali nije neizdrživo, pa su mnogi koji vole hladnoću i zimu pomalo razočarani, jer su očekivali da ih zima ugrize, a ne "gricne". Evo što o izgedima vremena dana u zemlji kažu sinoptičari Državnog hidrometeorološkog zavoda:

- U unutrašnjosti pretežno oblačno, ponegdje slab snijeg. Na krajnjem sjeveru i istoku potkraj dana djelomično razvedravanje. Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice na sjevernom dijelu umjerena naoblaka, a može biti snijega nošenog burom.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, ponegdje s jakim udarima. Na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice uz olujne, podno Velebita i orkanske udare. Najviša dnevna temperatura između minus 5 i 0, na Jadranu od 6 do 11, ponegdje na sjevernom dijelu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 1 do 6 Celzijevih stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:10