StoryEditorOCM
S mora i krajazanimljiv projekt

Postanite dio IRI skupine i sudjelujte u stvaranju inovativnog društva

Piše Dalmacija SD
13. svibnja 2023. - 17:01

U sklopu projekta “Jadranski RZC STEM” raspisan je natječaj za sudjelovanje u radu istraživačko-razvojno-inovacijske skupine (IRI), koji će biti otvoren do 10. lipnja. Cilj natječaja je zainteresirane i motivirane pojedince, timove i institucije iz čitave Hrvatske pozvati na sudjelovanje u radu IRI radne skupine kako bi zajedno istraživali i razvijali inovacije kroz uspostavu Jadranskog regionalnog znanstvenog centra za razvoj vještina u području STEM -a.

Na natječaj za sudjelovanje mogu se prijaviti stručnjaci u području odgoja i obrazovanja te povezanih industrija, a otvoren je pojedincima, timovima, udrugama, ustanovama, institucijama, tvrtkama i lokalnoj i regionalnoj zajednici. Jedan od brojnih partnera u projektu je i Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

- Pozivam sve zainteresirane stručnjake iz područja odgoja i obrazovanja i povezanih industrija iz cijele Hrvatske da se prijave na natječaj i tako doprinesu stvaranju inovativnog društva. Razvijanje STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva moguće je samo ako se stručnjaci iz raznih industrija udruže te zajedničkim znanjima doprinesu društvenom razvoju, od kojeg ćemo svi imati koristi. Veselim se prijavama i nadam se da će svi zainteresirani prepoznati ovu jedinstvenu priliku za osobni i društveni razvoj, kazao je ravnatelj Centra izvrsnosti SDŽ, Ivica Zelić.

Svi detalji o natječaju i prijavi za sudjelovanje u IRI skupini nalaze se na poveznici.

Projekt „Jadranski regionalni znanstveni centar za razvoj vještina u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva“ osmišljen je kao regionalni znanstveni centar u kojem će se razvijati suvremeni modeli učenja, strategije poučavanja i druge odgojno-obrazovne aktivnosti u području STEM-a, IKT-a, poduzetništva i aktivnog građanstva.

Projekt je financiran u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“, iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014. – 2021. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 09:17