StoryEditorOCM
S mora i krajaCarsten Kobs

On je zvijezda, jedan od najcjenjenijih graditelja klasičnih gitara u svijetu. Otkriva nam da sanja o životu u Dalmaciji

Piše PSD.
16. kolovoza 2024. - 18:04

Tih je, zna nešto hrvatskoga dovoljno da se snađe (đe je konobar), obožava Dubrovnik i ‘svoj’ kvart Sveta Marija i obuzet je, trajno inficiran i zaljubljen izradom gitara. I da, zaboravili smo dodati, jedan je od tek nekoliko ljudi u svijetu koji se time bave na vrhunskoj razini, zapravo je zvijezda, a najvažnije mu je da se u svom zanatu razvija i da s Igorom i Vjekom i svima koji se nađu u galeriji/radionici u ulici Dinka Ranjine opušteno provede dan među brodovima i muzičarima.

Carsten Kobs dubrovački je Nijemac s planom da što dulje boravi u Gradu i da pola svog minucioznog posla izrade klasične gitare odrađuje ovdje, a pola u Hamburgu. Njegove gitare imaju poseban zvuk kojeg on unaprjeđuje sa svakim novim izrađenim instrumentom, a od odabira drveta u posebno doba godine, pa do ručne obrade minijaturnom blanjom veličine vrška prsta, toliko uživa u ovome što radi da je prošao puno toga kako bi postao to što jest – ponajbolji graditelj gitara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 00:19