StoryEditorOCM
S mora i krajadigli i helikopter

Drama na Pagu: muškarac pao sa stijene i smrtno stradao, ženu spasili HGSS-ovci, otkrili detalje akcije

Piše I.N/Vijesti SD
20. rujna 2024. - 16:40

NAJNOVIJE:

Ženska osoba sigurno je spuštena sa stijene Stogaj kraj plaže Beritnica na otoku Pagu. Žena, strana državljanka, nema nikakvih ozljeda, a nakon što smo je spustili dat će izjavu policiji o okolnostima tragične nesreće u kojoj je smrtno stradao njezin penjački partner, također strani državljanin - kazao nam je Dario Cindrić, pročelnik Stanice Gospić HGSS-a.

U akciji spašavanja na plaži Beritnica na otoku Pagu sudjelovale su ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja iz Gospića, Zadra i Splita. Iz Gospića i Zadra sudjelovalo je ukupno 17 spašavatelja, dok je splitska HGSS-ova splitska ekipa sudjelovala s helikopterom MORH-a.

- Radilo se o jedinstvenoj akciji spašavanja, iz svih smjerova, Gospićani su mjestu nesreće pristupili morem, pomoću jet skyja i kopnom, Zadrani kopnom, te Splićani kopnom i u MORH-ovu helikopteru. Cilj nam je bio što prije doći na teško pristupačan teren kako bismo pomogli unesrećenom muškarcu, ali njemu, na žalost, nije bilo spasa - potvrdio nam je pročelnik Cindrić.

 

RANIJE:

Jedna osoba je smrtno stradala, a druga je u životnoj ugrozi na plaži Beritnica nedaleko mjesta Metajna na sjeveroistočnom dijelu otoka Paga.

Poginula osoba se penjala po liticama te je u jednom trenutku pala, dok je druga ostala zarobljena na kamenoj stijeni iznad mora. 

Na terenu su pripadnici policije, hitne pomoći, HGSS-a i vatrogasci koji pokušavaju pomoći osobi na stijeni.

- Vijest o nesreći policija je zaprimila u 13,32 sata. U tijeku je spašavanje osobe na stijeni, potvrdila je za Zadarski.hr glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević koja još uvijek nije imala informacije tko su osobe koje su se našle u pogibelji. 

O nesreći se oglasio i HGSS. 

-  Danas oko 14:30 sati, HGSS je zaprimio dojavu o teškoj nesreći na području Metajne, na otoku Pagu.

Nažalost, jedna osoba je smrtno stradala uslijed pada sa stijene, dok je druga osoba spašena i nije ozlijeđena. Zemaljske ekipe HGSS-a iz Zadra i Gospića intervenirale su na terenu i uspješno izvukle unesrećenu osobu iz stijene. Na terenu je bio i helikopter HRZ-a s ekipom letača spašavatelja. Penjački par penjao se na stijenu Stogaj, gdje je došlo do nesreće. Radi se o stranim državljanima, poručili su. 

Plaža Beritnica, koju odlikuje karakteristični "mjesečev pejzaž", smještena je na južnoj obali otoka Paga. Nalazi se u mjestu Metajna, a od Novalje je udaljena 12 kilometara. Na Beritnici je priroda u plitkom moru posložila tri velike kamene stijene.

image

Plaža Beritnica na Pagu

Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 18:28