StoryEditorOCM
S mora i krajaVREMENSKA PROGNOZA

Bura ispraznila ulice: najviša dnevna temperatura bit će do 13 stupnjeva, početkom tjedna promjena vremena

Piše Dalmacija SD
25. studenog 2023. - 09:28

Stiglo nam je zahlađenje koje su meteorolozi i najavljivali. DHMZ je zbog olujne bure za područje Velebitskog kanala i srednje Dalmacije izdao crveno upozorenje, a za sjevernu i južnu Dalmaciju narančasto. 

- U noći i subotu ujutro na istoku Hrvatske većinom oblačno mjestimice s kišom i susnježicom. Tijekom dana promjenjivo, ali uz umjeren i jak sjeverozapadni vjetar povremeno može biti i pljuskova snijega. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 3 °C, a najviša dnevna između 5 i 7 °C.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno, ponegdje s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjeren i jak, mjestimice i olujan sjeverni vjetar, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Temperatura zraka od 8 do 13 °C, u unutrašnjosti između 2 i 7 °C. 

Na jugu Hrvatske podjednaka temperatura zraka, uz promjenljivo pa i pretežno oblačno vrijeme. Povremeno će biti kiše, ponegdje i u obliku jače izraženih pljuskova. Puhat će jaka do olujna bura i sjeverni vjetar - prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

U narednim danima očekuje nas i dalje promjenjivo te većinom hladnije vrijeme. 

- Na Jadranu u nedjelju djelomice sunčano i uglavnom suho. U ponedjeljak postupno sve oblačnije, na sjevernom dijelu mjestimice s kišom. U utorak promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. U ponedjeljak će puhati umjereno i jako jugo, koje će u utorak okrenuti na sjeverozapadnjak - prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:40