StoryEditorOCM

Ruža Tomašić: Pozivam Arsena Bauka da riješi agoniju Jadrankamena

Piše PSD.
19. prosinca 2011. - 14:48
/ Rješavanje problema u Jadrankamenu nisu važni samo za radnike i otok Brač, već i za očuvanje 600 godina duge tradicije koje je Hrvatsku proslavila u svijetu. I Bijela kuća je dijelom zidana od bračkog kamena.

Za bračkim kamenom itekako ima potražnje. Zbog toga nema smisla da radnici ostanu bez posla, osim ako je u pitanju siva ekonomija pa se radi ispod stola. Zato pozivam Arsena Bauka, rođenog Bračanina koji je dobro upoznati sa situacijom, da sada kada za to ima načina, stvarno riješi agoniju Jadrankamena - kazala je Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević, u ponedjeljak u hotelu Park na konferenciji za novinare poručujući novoj Vladi da od nje traži hitan plan za sanaciju Jadrankamena.

Uz potporu radnicima koji su u štrajku i poziv Uskoku i DORH-u da rade svoj posao, a ne samo prema političkom diktatu, čelnici HSP-a dr. Ante Starčević su na konferenciji ugostili Vedrana Vrandečića, radnika Jadrankamen, koji je, kako je kazao, došao kao izaslanik sindikalnog povjerenika Tončija Drpića.

Situacija u Jadrankamenu je krajnje alarmantna. Sindikalni povjerenik i Nadzorni odbor Jadrankamena u utorak u Zagrebu počinju s pregovorima da bi se razriješila sadašnja situacija. Tražimo smjenu Vedrana Vilović, člana Uprave tvrtke, i da se na njegovo mjesto postavi dipl. ekonomista Vidović, također zaposlenik Jadrankamena. Prioritet nam je na posao vratiti 28 mladih ljudi od kojih većina ima obitelji.

Štrajk još traje, a u utorak ćemo u znak dobre volje obustaviti štrajk na dva sata čime želimo pokazati da nam je stalo da firma funkcionira normalno. Ovakvo stanje u tvrtki ne odgovara niti Upravi, niti zaposlenicima. Dosta je bilo malverzacija u vođenju firme, a mi radnici želimo početi s poslom – kazao je Vedrana Vrandečić, te se na potpori zahvalio Ruži Tomašić i kazao je ona od samoga početka uz radnike Jadrankamena zbog čega ju joj radnici zahvalni.

Ruža Tomašić je kazala da će se kao saborska zastupnica izabrana u 10. izbornoj jedinici, osim za rješavanje problema u Jadrankamenu, među ostalim zalagati za uspostavu gospodarskog pojasa, za razvoj ribarstva, brodogradnje i turizma, te za povlačenje novog Zakona o ovrsi zbog kojeg, kako navodi, najviše stradavaju siromašni.
T. GATTIN ZEBIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 21:27