StoryEditorOCM
Dalmacijazbog spora vlasnika zemljišta sa hrvatskim telekomom

Radošić mjesecima bez telefona

Piše PSD.
6. veljače 2010. - 19:07

Mještani sinjskog naselja Radošić već su mjesecima bez fiksne telefonske linije, zbog nemogućnosti radnika HT-a da poprave podzemni telefonski kabel.

Razlog je, kako su nam rekli mještani, što se kabel nalazi na privatnom zemljištu, a vlasnik ne da radnicima HT-a da pristupe na zemljište te iskopaju kanal kako bi došli do kabela i otklonili kvar.

“Obraćali smo se svima, HT-u u Sinju, čak i gradonačelniku, ali na kraju smo prisiljeni obavijestiti javnost jer ovo graniči s ludilom, pa čak i ljudskom zlobom”, ispričao nam je jedan od oštećenih mještana Dražen Gugić, dok nas je u društvu s predsjednikom MO Radošić Antom Križancem vodio na ledinu na kojoj se nalazi kabel.

“Još u lipnju prošle godine na tome mjestu bio je udar groma koji je vjerojatno nagorio žicu. Nakon toga počinju kvarovi, smetnje na liniji, a zadnja dva mjeseca deseci susjeda iz zaseoka Gugići, Ajdukovići, Mažurini, Križanci i drugi doslovce su ostali bez telefonske veze. Pokušali smo razgovarati i sa vlasnikom zemljišta koji inače ne stanuje u Radošiću, nego je tu na svojoj djedovini napravio mali ranč i kućicu za odmor, no on nije htio surađivati. U sinjskom HT-u su nam ponudili zamjenske mobitele dok se slučaj ne riješi, ali ovdje ima dosta starih i bolesnih ljudi koji ne znaju baratati mobitelom, pa smo odustali od te ponude. Smatramo da se problem mora riješiti, jer svi plaćamo i pretplatu i trošak telefona, a svi smo masno platili priključke davno prije”, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Ante Križanac.

Odgovor smo potražili u Službi za odnose s javnošću HT-a: “U tijeku je spor pred Općinskim sudom u Sinju budući da je djelatnicima HT-a onemogućena sanacija kvara na elektroničkoj komunikacijskoj infrastrukturi koja se nalazi na nekretnini čiji vlasnik ne dopušta pristup našim djelatnicima. Ispričavamo se korisnicima i zahvaljujemo na razumijevanju”, rekli su u Odjelu za odnose s javnošću HT-a. 

tekst i slika: Vito Perić/EPEa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 07:46