StoryEditorOCM
Dalmacijakobni korab

Planinar iz Kaštela preminuo tijekom uspona, iznenada se srušio na tlo i pao u komu: HGSS i poznati spasilac dali su sve od sebe, no nije mu bilo pomoći

23. kolovoza 2018. - 10:30
korab2

Prilikom uspona na najvišu planinu Makedonije i Albanije Korab i njen vrh Veliki Korab (2764 metara) ove srijede poslijepodne preminuo je je član HPD Malačka iz Donjih Kaštela koji se nedaleko od vrha Velikog Koraba iznenada srušio na tlo i pao u komu.

Kako doznajemo od HGSS-a, prijatelji nesretnog planinara pokušavali su u pomoć dozvati makedonski GSS ali im to odmah nije uspjelo, pa su u 17.43 sati pozvali hrvatski broj 112.

Naš HGSS odmah je dobio poziv preko DUZS, te je hitno stupio u kontakt s poznatim makedonskim alpinistom i spasiocem Jovanom Poposkim koji je pokrenuo akciju spašavanja.

Policijski helikopter uzletio je oko 18.30 sati, ali nije odmah mogao pronaći grupu i unesrećenog zato su iz HGSS-a putem SMS poruke, uz asistenciju Jovana Poposkog, tamošnjim pilotima poslali točnu GPS lokaciju mjesta nesreće nakon čega se helikopter spustio i ukrcao unesrećenog planinara. 

Unatoč brzoj reakciji makedonskih kolega unesrećeni je nažalost na putu prema bolnici preminuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:41