StoryEditorOCM
Otocinesreća na moru

Sudar glisera i jedrilice u Kornatskom arhipelagu, teže ozlijeđena ženska osoba

Piše Hina
12. lipnja 2023. - 11:16

Jedna osoba pretrpjela je težu tjelesnu ozljedu u sudaru glisera i jedrilice koji se dogodio u nedjelju kod otočića Balabra Mala, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstva mora.

Na jedrilici se u trenutku sudara nalazilo pet slovenskih državljana, od kojih dvoje odraslih i dva djeteta te voditeljica jedrilice koja je zadobila otvoren prijelom noge. Preostale osobe s jedrilice, kao i dvije osobe na drugoj brodici prošli su bez ozljeda.

Jedrilica je pretrpjela značajniju štetu,  uz lom jarbola i oštećenje trupa ispod razine mora, dok na drugoj brodici, tip motorna jahta nisu utvrđena značajnija oštećenja. Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, izvijestili su iz Ministarstva.

Dojavu o nesreći zaprimila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci, u nedjelju oko 12 sati, nakon čega je prema otočiću Balabra Mala upućen policijski brod „Donat“ sa djelatnicima Hitne medicinske pomoći.

Nakon pripreme za hitan medicinski prijevoz ozlijeđena osoba je u liječničkoj pratnji prevezena u marinu Dalmacija, kamo su pristali u 14 sati, odakle su pacijenticu odveli zadarsku Opću bolnicu.

Lučka kapetanija Zadar provodi daljnje očevidne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 16:26