StoryEditorOCM
Dalmacijaživot na selu

OPREZ, DJECA NA CESTI! Konjsko nema igralište pa se na balun igra između auta

Piše PSD.
7. kolovoza 2010. - 22:21
Dođite u Konjsko, ovo je sramota da nam se dica igraju na asfaltu u strahu od auta jer nemaju igralište, tako se SMS-om obratio čitatelj iz Konjskoga, ogorčen zbog višegodišnje nebrige vlasti za ovo mjesto koje vrvi problemima.

I doista, u Konjskom, mjestu svega dvadesetak kilometara od Splita, odmah iza drevnog Klisa, običan radni dan, stariji su na poslu, oni najstariji pred kućama, a djeca na cesti u igri s balunom nasred ceste.

Nekolicina dječaka i djevojčica u dobi od 8 do 15 godina zapravo i nemaju drugo mjesto za igru pa im je cesta odavno igralište.

 - Ovako nam je stalno, pogledajte, taman se zaigramo a onda moramo prestati da prođe auto, naši su roditelji stalno u strahu od automobila, pričaju nam uglas mališani iz Konjskoga.

Ovaj put na cesti-igralištu bili su Domagoj Kovač, Duje Dorvak, Ante Lasić, Mario i Toni Kovač, Alen i Jere Čapkun, Helena Pandžić, Viktorija i Kristina Lasić i Antonia Brkljačić.

Ni njihovom ‘sucu’ Željku Deliću nije lako, jer zbog automobila svako malo mora prekidati igru. Šta kažu stariji, pitam malene mještane.

 - Oni su nekoliko puta tražili u Općini, kažu da u selu postoje dva mista di bi se moglo izgraditi igralište, ali više od toga ne znamo... I starijima je do igrališta, jer osim što se na cesti igraju njihova djeca i oni predvečer vole zaigrati na male branke i odmjeriti tko je u boljoj formi.

Nema se tko, kažu nam, boriti za njih, iako je puno uspješnih mještana Konjskoga, no nitko od njih nije otišao u politiku, a poznato je da politika sve pokreće.

Oni, kako kažu, znaju samo da im je teško provoditi vrijeme u igri s balunom svakodnevno u strahu za sigurnost, a djetinjstvo bi im razvedrilo samo jedno igralište od stotinjak kvadrata.

OJDANA KOHAREVIĆ / snimio NIKOLA VILIĆ/CROPIX


Uskoro igralište

Da ima nade za igralište u Konjskom najavljuje Marko Galić, načelnik Klisa.

 - Znamo za problem s igralištem i možemo im poručiti da smo to uvrstili u ovogodišnji proračun. Imamo i lokaciju kraj gustirne i nadamo se skorom početku izgradnje, kaže Galić.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 01:27