StoryEditorOCM
Obalaposljednje zbogom

Tuga u Supetru: vatrogasci se opraštaju od svojeg veterana, Ernesto je za svoj rad dobio čitav niz odlikovanja

Piše Dalmacija SD
23. siječnja 2024. - 15:34

Supetarski vatrogasci oprostili su se na društvenim mrežama od svojeg dugogodišnjeg člana Ernesta Markusovića koji je prošle nedjelje preminuo u splitskoj bolnici. 

- U nedjelju, 21. siječnja 2024. godine u KBC Split preminuo je naš dugogodišnji član, veteran bračkog vatrogastva i jedan od aktivnih sudionika revitalizacije našeg dobrovoljnog vatrogasnog društva nakon Domovinskog rata.

Ernesto Markusović je kao izvršujući član bio raspoređen u vatrogasnoj postrojbi društva na mjesto zapovjednika 3. desetine izvršujućih članova od 1994. do 2000. godine a kasnije je kao izvršujući član obnašao dužnost zapovjednika 2. desetine voda pričuvnih članova.

Uz navedeno u periodu od 1994. do 2002. godine Ernesto Markusović bio je i član zapovjedništva dobrovoljnog vatrogasnog društva Supetar, nositelj je vatrogasne spomenice, a za svoj predan i samoprijegoran rad u vatrogastvu odlikovan je brončanom medaljom i srebrnom plamenicom Hrvatske vatrogasne zajednice.

Posljednji ispraćaj našeg kolege Ernesta održat će se na supetarskom gradskom groblju Sv. Nikole sa početkom u 13.30 sati i misom u 14.30. a njegov pogreb uz sve vatrogasne počasti održat će se u Milni u 15:30, kazali su. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 03:36