StoryEditorOCM
ObalaCARUJU BAGERI

Radi se u Podstrani; teško do načelnika, ali smo ipak doznali zašto su strojevi na plaži i brda materijala uz more...

Piše Mario Matana
25. ožujka 2024. - 18:43

Ako ste posljednjih dana vozili iz smjera Splita prema Omišu Jadranskom magistralom, praktički niste mogli ne primijetiti radove odmah nakon skretanja za hotel Le Meridien Lav: stotinjak metara od tog križanja, u lijevoj krivini kad se otvori pogled na more i Brač, ispod kamenih parapeta na plažama Podstrane caruju – bageri!?

image
Privatni album

Situacija je još gora kad se čovjek spusti do razine mora, sve je raskopano i puno građevinskog materijala, opreme, strojeva, radnika, sve uz more, dapače i u moru... A nema ni poštene oznake građevinskih radova s naznačenim investitorima i izvođačima, makar uvijek postoji mogućnost da smo mi možda prišli gradilištu s "krive" strane, dok je s mahom stranim radnicima bilo prilično teško uspostaviti kontakt. 

image
Privatni album

Na žalost, slično se pokazalo i s načelnikom Općine Podstrana Mijom Dropuljićem, unatoč pozivu i odgovoru da ga kontaktiramo putem SMS-a, valjda je zaboravio ili nije smatrao bitnim razjasniti nam što se točno radi do visokokategornika. Jer sudeći po količini betonsko-salonitnih cijevi, već položenih plastičnih bužira i količine mehanizacije, nije samo u pitanju dohrana plaža ili sanacija obalnog pojasa, nešto je značajnije u pitanju.

image
Privatni album

Vjerojatno, jer se oko toga pohvalio načelnik nedavno na svom "fejsu", su u pitanju radovi na izgradnji sustava fekalne odvodnje na obalnom pojasu koji su predviđeni od hotela Le Meridien Lav do restorana Jure. Taj projekt se radi u sklopu "Poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture Split-Solin", gdje ima dosta posla i u Gornjoj Podstrani, a sve zajedno je posao na području Općine vrijedan nekih 15 milijuna eura s PDV-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 19:10