StoryEditor
ObalaOKRŠAJ

Oporbenjaci ogorčeni zbog Doma zdravlja: ‘U Makarskoj se nije lako razboljeti, po mogućnosti u radnom vremenu do 17 sati, inače ste u problemu‘

Piše Dijana Turić
1. travnja 2021. - 10:24
Zoran Paunović, SDP-ov kandidat za gradonačelnika MakarskeIvo Ravlić/Cropix

Zdravstvo je bilo glavna tema konferencije za medije koju je makarski SDP na čelu sa Zoranom Paunovićem, stranačkim kandidatom za gradonačelnika, održao prošlog četvrtka.

SDP je oštro istupio na temu lokalne zdravstvene skrbi i pitanja organizacije Doma zdravlja u Makarskoj, koje zadnjih dana okupira medijsku pažnju zbog istupa lokalne vlasti oko ''povratka'' Doma zdravlja u Makarsku. Pitanje zdravstvene zaštite već dugi niz godina izaziva veliku ogorčenost među građanima Makarske, koji za veliki broj osnovnih liječničkih usluga moraju ići u Split ili Zagvozd.

Grad kojem prirodno gravitira Zabiokovlje i čitava Rivijera, a u kojem se tijekom ljetnih mjeseci udvostručuje broj ljudi, nedavno je skoro izgubio mogućnost obavljanja bazične pretrage vađenja krvi. Također, laboratorij ne radi cijeli dan, a nema ni radiologa na puno radno vrijeme. SDP ističe kako je neukusno pričati o izdvajanju Domu zdravlja kao rješenju svih problema i to, gle čuda, dva mjeseca pred izbore.

'Jeftin spin'

Gradska vijećnica SDP-a Gordana Muhtić istaknula je kako je nedavna izjava gradske vlasti samo jeftini spin pred izbore, jer gradska vlast nije u stanju predstaviti financijski plan i više informacija o tome kako će Dom zdravlja zaista funkcionirati.

– Razboljeti se u Makarskoj nije jednostavno, već se treba razboljeti po mogućnosti u radnom vremenu do 17 sati, inače ste u problemu. U tom kontekstu žalosno je i apsolutno neodgovorno da vlast govori o povratku Doma zdravlja, a ujedno nema financijski plan niti dogovor s načelnicima susjednih općina o tome kako to i realizirati – kazala je Muhtić, koja je zaključila kako se radi o političkom cirkusu pred izbore. Gradska vijećnica SDP-a i članica odbora za zdravstvo Jagoda Martić istaknula je kako SDP Makarska kontinuirano ukazuje na probleme i nudi rješenja za poboljšanje zdravstvene usluge, ali vlast do sada nije pokazala sluh prema konstruktivnim rješenjima. Ponovili su kako se radi o složenoj i kompleksnoj priči koja se sada svodi na ishitrene istupe za jeftino skupljanje političkih bodova. Za kraj je Zoran Paunović kazao kako je malo toga u politici pitanje života i smrti.

'Nudit ću rješenja'

– Funkcioniranja Doma zdravlja je definitivno jedno od ovih pitanja. Oni koji su problem stvorili, sada dva mjeseca pred izbore obećavaju rješenje. Zdravlje ne smije biti dijelom nečijeg predizbornog cirkusa. Makarane zanima kako će im izgledati zdravstvena skrb, koliko će nam biti dostupni liječnici specijalisti i kako ćemo sve to platiti –- kazao je Paunović, dodavši kako će se uhvatiti ukoštac s problemom zdravstvene skrbi čim postane gradonačelnik, a rješenja će nuditi zajedno sa strukom i sugrađanima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2021 12:01