StoryEditorOCM
ObalaPlemenita gesta

Maturanti samo jedne škole danas tuguju i u suzama se prisjećaju tragedije Katarine iz Gradca: ‘Svima nam je u mislima‘

Piše Gabrijela Bijelić
24. svibnja 2024. - 13:19

U Bogišićevu parku pokraj Medicinske škole u Dubrovniku danas nema veselja, šarenih majica s porukama o budućnosti zdravstva ni graje maturanata.

Djevojke iz 5.b razreda odlučile su tišinom iskazati pijetet svojoj školskoj kolegici Katarini Đerek iz Gradca kod Makarske koja je 9. travnja s bratom Stjepanom smrtno stradala u prometnoj nesreći na Jadranskoj magistrali na predjelu Ratac kod Slanog..

- Učenice su odlučile da neće s vršnjacima sudjelovati u proslavi završetka srednje škole i mi tu odluku poštujemo. Katarina nam je svima u mislima - potvrdila nam je Marijana Kulić, ravnateljica Medicinske škole.

image

Medicinska škola Dubrovnik

Božo Radić/Cropix

Učenice 5.b razreda koje pohađaju smjer medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege od Katarine su se biranim riječima oprostile na internetskoj stranici škole nepodredno nakon njezine pogibije:

- Izgubljena su dva mlada života, dva svjetla ugašena. Hodnicima naše škole danas vlada tišina, bol, nevjerica i bespomoćnost. U mislima smo s obitelji učenice Katarine Đerek.

Katarina, u vjeri da nas čuješ, želimo ti reći kako ćeš zauvijek živjeti u našim srcima, pamtit ćemo naše snove i s vremenom, suze će prerasti u osmijeh na spomen tvog imena - napisale su školske kolegice koje su i današnjim odustajanjem od slavlja uz završetak škole iskazale pijetet prema djevojci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 13:56