StoryEditorOCM
ObalaTRANSFORMACIJA

Obnavlja se kultni hotel u netaknutom biseru poznate Rivijere; ulaže se 20 milijuna €, imat će do sad neviđene sadržaje

Piše Dijana Turić
13. lipnja 2024. - 21:50
Gradac, 130624 Obilazak gradilista hotela Labineca u renoviranju i press konferencija investitora Dalmatie Grupe, hrvatske podruznice Indotek Grupe. Na fotografiji: obilazak hotel Labineca.Ivo Ravlic /Cropix

U Gradcu, najjužnijoj općini Makarske rivijere i jednom od netaknutijih bisera hrvatske obale, započeo je projekt potpune obnove hotela ‘‘Labineca‘‘, vrijedan 20 milijuna eura. ‘‘Labineca‘‘ bi trebala biti dovršena dogodine kada se kreće s rekonstrukcijom još jednog gračkog hotela - ‘‘Laguna‘‘.

Povodom početka radova i otvaranja gradilišta na kojem se aktivno radi u posljednja dva mjeseca, u Gradcu je održana konferencija za novinare na kojoj je izloženo kako je hotel ‘‘Labineca‘‘ započeo transformaciju zahvaljujući zajedničkim naporima ‘‘Dalmatie Grupe‘‘, hrvatskog ogranka paneuropskog konglomerata za ulaganja u nekretnine i upravljanje imovinom ‘‘Indotek Grupe‘‘ sa sjedištem u Budimpešti, i njenih partnera.

Ovaj projekt simbolizira snažno partnerstvo i zajedničku predanost oživljavanju turističkog sektora u Gradcu.

Projekt obnove hotela ‘‘Labineca‘‘ predstavio je Tim Wilkinson, voditelj međunarodnih nabava u ‘‘Indotek Grupi‘‘, a o europskom ulaganju u nekretnine ‘‘Indotek Grupe‘‘ govorio je Adam Konieczny MRICS, direktor ugostiteljstva ‘‘Indotek Grupe‘‘. Rekonstrukciju ‘‘Labinece‘‘ pozdravili su grački načelnik Matko Burić i Jelena Mateljak, direktorica TZ-a Gradac.

Dovršetak projekta renovacije hotela sa 248 soba i 3 plus zvjezdice predstavlja prekretnicu u revitalizaciji lokalne turističke ponude, a odraz je predanosti Dalmatie Grupe stvaranju održive vrijednosti njihovog portfelja u Dalmaciji.

Inače, ‘‘Dalmatie Grupa‘‘ poduzela je opsežne administrativne, ugovorne i financijske pripreme tijekom prošle godine kada je strukturalni pregled otkrio potrebu za značajnim promjenama u projektu kako bi se osigurala sigurnost i poboljšala hotelska ponuda, a time i produljila turistička sezona u Gradcu.

Hotelski kompleks ‘‘Labineca‘‘ sastoji se od četiri zgrade - središnja deveterokatnica smještena je neposredno na plaži, dok su tri troetažne apartmanske zgrade smještene iza hotelske zgrade.

Renoviranje obuhvaća ekološki osviještena i troškovno učinkovita rješenja kako bi se poboljšalo iskustvo gostiju u svim objektima. Središnja zgrada sadržavat će moderne, energetski učinkovite sustave grijanja, ventilacije i klimatizacije, kao i napredne tehnologije za očuvanje voda.

Vanjske fasade hotela bit će toplinski izolirane kamenom vunom kako bi se poboljšala energetska ravnoteža tijekom cijele godine. Novi turistički sadržaji uključuju najsuvremeniji wellness centar i vrhunske konferencijske dvorane, a s panoramskim vanjskim terasama, redizajnirani restoran nudit će à la carte i buffet usluge.

Područje vanjskog bazena bit će potpuno renovirano, nadopunjeno novim jacuzzijem i prostranim terasama, pružajući dovoljno prostora za opuštanje s prekrasnim pogledom na more.

Hotel će sadržavati obiteljske sobe kako bi obiteljima koje putuju s djecom pružio pristupačan smještaj visoke kvalitete.

Projektom će se zamijeniti svi unutarnji sustavi, uključujući elektro-sustav, vodoopskrbu i odvodnju, ugraditi solarne ploče za pripremu tople vode, te u potpunosti obnoviti interijer kako bi zadovoljio suvremene standarde.

Inače, ‘‘Dalmatie Grupa‘‘, kao dio Indotek Grupe posjeduje raznolik portfelj nekretnina duž hrvatske obale, uključujući pet hotela uz more, turističko naselje, kamp i marinu kao i nekretnine koje predstavljaju priliku za obnovu.

‘‘Indotek Grupa‘‘ sa sjedištem u Budimpešti predstavlja ime u usponu u europskom sektoru ulaganja u nekretnine i upravljanju imovinom. Posluje u 12 zemalja, a glavna snaga grupe ulijevanje je novog života u dotrajale nekretnine.

S portfeljem koji se može pohvaliti s više od 350 nekretnina i dva milijuna četvornih metara, uključujući raznolik raspon imovine, ‘‘Indotek‘‘ pokazuje duboku predanost ponovnom oživljavanju komercijalnih prostora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 16:41