StoryEditor
ObalaNOVI ŽIVOT SE RAĐA

Kaštelanski planinari ujedinjeni za Novo Selo Glinsko: Zajedno ćemo prikupiti novac za obitelji stradale u potresu, pomozite i vi svojim donacijama

Piše Ivana Perković
17. veljače 2021. - 17:01
'U tom selu dosta je obitelji ostalo bez krova nad glavom', svjedoče naši sugovorniciRobert Fajt/Cropix

Razorni potresi koji su krajem prošle godine pogodili Baniju ostavili su trajni ožiljak u životima stanovnika tog područja i još jednom pokazali manjkavost državnih institucija u situaciji kada je njihova brza reakcija najpotrebnija.

Upravo su se zato brojni građani ujedinili u prikupljanju pomoći koju izravno dostavljaju unesrećenim obiteljima, ali svi koji su posjetili područje udaljeno nepuni sat vožnje od Zagreba znaju da to još uvijek nije dovoljno.

Planinari iz sva tri kaštelanska društva - "Ante Bedalov" iz Kambelovca, "Kozjak" iz Sućurca i "Malačka" iz Starog - kroz razne udruge, hitne službe ili samoinicijativno tijekom prethodnih mjesec i pol posjetili su potresom pogođena mjesta i iz prve ruke se uvjerili u teške uvjete u kojima žive pojedine obitelji.

Shvatili su da do nekih pomoć neće stići na vrijeme, a treba preživjeti zimsku studen i vlagu dok stigne, pa su udružili snage u namjeri da pomognu barem nekima od njih.

- Zasad smo uz pomoć pouzdanih osoba koje poznaju situaciju na području Gline pronašli nekoliko obitelji iz Novog Sela Glinskog kojima doista treba pomoć za svakodnevne potrebe, a nadamo se prikupiti dovoljno sredstava da se taj popis i proširi.

U tom malom mjestu živi oko 90 stanovnika, ima dosta obitelji koje su ostale bez krova nad glavom ili im kuća ima crvenu oznaku koja znači rušenje, neki imaju velik broj djece u kućanstvu i jedva preživljavaju na jednoj plaći, tako da smo sigurni da će im svaka kuna dobro doći - objašnjavaju predsjednici društava, Ivica Perković iz HPD-a "Kozjak", Tomislav Tadin iz HPD-a "Ante Bedalov" i Zvonimir Perica iz HPD-a "Malačka".

Čelnici tih udruga pozivaju sve svoje članove, prijatelje i simpatizere da doniraju u okviru svojih mogućnosti u humanitarnoj akciji "Kaštelanski planinari ujedinjeni za Glinu" za koju su otvorili poseban žiro račun.

- Akcija traje do 7. ožujka, nakon čega ćemo osobno ići u Novo Selo Glinsko i tamošnjim stanovnicima uručiti novac, ravnomjerno raspodijeljen po broju članova obitelji, a o svemu ćemo izvijestiti članove i prijatelje putem Facebooka i medija.

Pokažimo što znači planinarsko srce i pomozimo obiteljima u teškoj životnoj situaciji. Uplatite koliko možete, jer svaka kuna je važna! - poručuju kaštelanski planinari.

Svoju donaciju možete uplatiti na žiroračun HR29 2407000 15000 13642 koji je kod OTP banke za ovu svrhu otvorilo društvo "Kozjak" uz napomenu "Uplata donacija za Glinu". Za više informacija i bilo kakva pitanja kontaktirajte Ivicu Perkovića na 098/979-95-87, Kristinu Vulas Šustić (HPD "Malačka") na 091/533-62-12 i Tomislava Tadina na 091/201-72-54.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. veljača 2021 17:19