StoryEditorOCM
Obalamnogi neće raditi

Gdje za Novu? Hoteli na Makarskoj rivijeri uvijek su bili popularan izbor, provjerili smo u kojima se sprema svečani doček. A nakon večere možete i na Jolin koncert u Makarskoj

22. studenog 2022. - 11:44

Nakon uspješne turističke sezone, većina hotela od Brela do Gradca vrata je zatvorila krajem listopada, pa su tako sada ostali otvoreni makarski hoteli “Biokovo” i “Mirjam” te baškovoška “Slavia”, dok se podgorska “Aurora” otvara dan prije Badnjaka. Svi ti hoteli za goste će biti otvoreni i za doček 2023. godine, s time da u “Biokovu” i “Mirjamu” nema organiziranog dočeka, dok se doček u “Slaviji” i “Aurori” organizira samo za goste hotela.

Iz razgovora s direktorima hotela s cijele Rivijere doznali smo da hoteli neće svoja vrata otvarati prije ožujka, pa tako ni za blagdane i praznike, jer im se ne isplati zbog povećanih troškova električne energije i osoblja koje je na zasluženom odmoru.

Preveliki su troškovi

Prema riječima Danka Kovačevića, direktora hotela “Biokovo”, novogodišnji doček neće se organizirati jer nema ni upita, a veliki troškovi bi se odnosili na glazbu uživo, hranu, osoblje i električnu energiju.

– U gradu će biti organiziran doček na otvorenome pa ćemo u hotelu imati gostiju koji će rado Novu godinu dočekati uz Jolu – kazao je Kovačević.

Ista stvar je i s hotelom “Mirjam”, pa nam je voditeljica Anđela Bukovac kazala da će na Silvestrovo u hotelu boraviti gosti iz Hrvatske, BiH i Slovenije koji su rezervirali noćenje s doručkom.

Grand hotel “Slavia” u Baškoj Vodi organizirat će novogodišnji doček, ali samo za goste hotela, što nam je potvrdila Tea Ukić, predsjednica Uprave “Hotela Baška Voda”.

– Organizirat ćemo novogodišnji doček, ali samo za goste hotela, a koji je već popunjen, pa nakon toga, 3. siječnja 2023. godine, zatvaramo. Što se tiče ponovnog otvaranja hotela za sljedeću sezonu, još uvijek smo u izradi planova – kazala je Ukić.

Doček će se organizirati u hotelu “Aurora” u Podgori, ali također samo za goste hotela. Kako kazuje direktor Ivo Milić, hotel je zatvoren od 27. listopada, ali vrata ponovno otvara 23. prosinca.

– Za Božić i Novu godinu imat ćemo oko 250 gostiju iz Austrije, a među kojima je dosta samaca. Gostima ćemo ponuditi glazbu uživo, švedski stol i šampanjac, a repriza dočeka ih očekuje i 1. siječnja – kazao je direktor Milić.

’Park’ imao dogovoreno...

Novogodišnji doček planirao je organizirati i makarski hotel “Park”, koji je za najluđu noć u godini već imao dogovorene grupe gostiju iz Njemačke i Austrije, međutim, na red je došla izmjena dizalice topline, što nam je potvrdio Dalibor Barbir, direktor smještaja i prodaje.

– Trebali smo biti otvoreni za novogodišnji doček, što nam je prije korona-krize bila tradicija, ali sada su nam na red došli radovi. Vrata hotela ponovno otvaramo u ožujku – kazao je Barbir.

”Bluesun” hoteli “Brela” i “Tučepi” već godinama nisu otvoreni za novogodišnji doček, ali sredinom veljače vrata otvara po jedan hotel u Tučepima i Brelima.

I makarski “Aminess Khalani” neće biti otvoren za veselje, ali zato će od sljedeće godine raditi tijekom cijele zime, za što se sada i pripremaju u hotelu.

Hotel “Osejava” također će biti zatvoren, premda su imali dosta upita agencija, ali odlučili su ne organizirati novogodišnji doček jer su za samo jednu ili dvije večeri troškovi preveliki pa im nije isplativo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2022 11:50