StoryEditorOCM
ObalaFINANCIRANJE

‘Dan malog poduzetništva‘ u Makarskoj - najviše interesa iskazano za poticanje poduzetnika početnika

23. svibnja 2024. - 21:05

Javna ustanova Makarska razvojna agencija MARA održala je informativni događaj ‘‘Dan malog poduzetništva‘‘, a koji je jedna u nizu aktivnosti koje provodi u svrhu pružanja usluga informiranja poduzetnika s područja Makarske i cijele Rivijere.

S obzirom na to da se unutar tekućeg financijskog razdoblja EU od 2021. do 2027. godine značajan dio programa odnosi na poduzetnike, cilj ovog događaja je bio da svi zainteresirani dobiju informacije iz prve ruke od institucija koje nude mogućnosti financiranja poduzetničkih investicija, odnosno HBOR-a, HAMAG-BICRO-a te Županije splitsko-dalmatinske.

Na samom početku događaja prisutne je pozdravila ravnateljica JU MARA, Lidija Vukadin Vranješ, a programe usmjerene poduzetnicima koje provodi Splitsko-dalmatinska županija predstavio je Anđelko Katavić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu, kao i efekte koje ti programi imaju na zapošljavanje te rast i razvoj malog poduzetništva u našoj županiji.

Županijski program koji je poduzetnicima s područja Makarske najzanimljiviji je program poticanja poduzetnika početnika.

Informacije o kreditnim programima za poduzetnike koje provodi HBOR predstavila je Marina Jurašin, regionalna direktorica HBOR-a za Dalmaciju te istaknula važnost usmjeravanja investicija i projekata prema postizanju zelenih ciljeva i digitalizaciji poslovanja, s obzirom da se potiču isključivo ‘‘zelene‘‘ i ‘‘digitalne‘‘ inicijative.

Ina Despotović, regionalna voditeljica ureda HAMAG-BICRO-a detaljno je izložila sve programe i mogućnosti s naglaskom na trenutno najaktualnije programe zajmova i jamstava.

S obzirom na ulogu HAMAG-BICRO-a kod provedbe EU projekata, gdje je HAMAG posredničko tijelo, predstavila je i bespovratna sredstva namijenjena poduzetnicima koji su u tijeku i u najavi u tekućoj godini. Na kraju ovog korisnog događaja polaznici su imali priliku iskoristiti mogućnost individualnog savjetovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 16:34