StoryEditorOCM
OstaloRAGBI 7

Gradu pod Biokovom desetka za ‘sedmicu‘, Hrvatska mora na popravni u Hamburg; Makaranin Svaguša: ‘Dat ćemo sve od sebe‘

Piše Mladen Bagić
13. lipnja 2024. - 22:29

Dogodio se ragbi događaj godine u Hrvatskoj, u Makarskoj svakako najveći uopće do sada. I neće biti posljednji sigurno, mimo toga što je RSH osigurao trogodišnje domaćinstvo sve popularnije "sedmice" u gradu pod Biokovom.

Fakti govore da je prvi od dva turnira osvojila Francuska nakon odličnog i neizvjesnog finala kontra Irske (12:7), da je Njemačka 3. u Makarskoj.

U Hamburgu ćemo dobiti prvaka Europe (bodovi se zbrajaju), ovdje su najbolji dobili pehar i medalje za makarsku epizodu. Kod djevojaka primat su uzele Poljakinje koje su bile bolje od Francuskinja (12:10), treće su završile Belgijanke.

Fascinantan spoj

- Zadovoljni smo, kako ne bi bili. Prvi turnir, jako izazovan u svim segmentima. OK, bez Europske federacije i HRS-a je ovo neizvodljivo, nama je ostalo kao tehničkom organizatoru i logistici da napravimo ono što najbolje znamo, da budemo što bolji domaćini.

image

Tribine su bile pune

Ivo Ravlić/Cropix

I prema svemu što smo čuli od ragbijaša i njihovih stožera, jesmo. Oduševljeni su zaista ovim spojem mora i Biokova, i malog stadiona za velike stvari - rezimirao nam je zahtjevan turnir Stipe Muhtić, u ime RK Makarska rivijera, naravno, sa željom i ciljem da dogodine sve bude još bolje.

Što se rezultata Hrvatske tiče, ostali smo "kratki" za moguće pobjedu više osim ove u "finalu za 11 mjesto" protiv Ukrajine (21:10). Bit će dakle itekako teško u Hamburgu izboriti neispadanje iz elitnog razreda, trebat će nam vjerojatno dvije pobjede, ali i da se poklopi još koji rezultat nama kvalitetom bližih momćadi, da ostanemo u prvih 10.

image

Utakmica za 1. mjesto između Francuske i Irske

Ivo Ravlić/Cropix

- Bez obzira na to, imamo perspektivu, u ovo malo domaćih klubova zaista se dobro radi s mladima, baza se povećava i sigurno da je cilj za nekoliko godina imati reprezentaciju iz naše lige, pa onda kao nadopuna stigne nekoliko vrhunskih imena izvana - dodaje Muhtić, uz zahvalu Splićanima, Sinjanima, Makaranima... koji su dolazili u velikom broju i bučno bodrili hrvatsku reprezentaciju, stvorivši pravi ragbi ugođaj.

Nada u Njemačkoj

A Makaranin Marko Svaguša upisao je zgoditak i to zadnjoj utakmici turnira kontra Ukrajine, itekako se veselio nastupima pred svojom publikom.

- Atmosfera je na našim utakmicama baš bila dobra, šteta što smo protiv Litve radili previše pogrešaka. Radit ćemo sad puno do turnira u Hamburgu i truditi se da gore izborimo opstanak - kazao je Svaguša, uz zahvala svima koji su njemu posebno dali podršku s tribina.

image

Sa susreta Ukrajine i Hrvatske

Ivo Ravlić/Cropix
image

Francuskinje su osvojile drugo mjesto

Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravli/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
image
Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 22:30