StoryEditorOCM

Nerežišće: radnici napustili Općinu, svi zadovoljni

Piše PSD.
1. lipnja 2010. - 17:05

Revolucija radnika nerežiške tvrtke Berica u utorak je bez iti jedne grube riječi i na zadovoljstvo, s jedne strane 95 djelatnika kojima je prijetio odlazak na burzu, te s druge, načelnika Općine Lovre Kuščevića, uspješno okončana.

Jednodnevna okupacija općinskih prostorija, o kojoj je detaljno pisala Slobodna Dalmacija, završena je u utorak oko osam sati  načelnikovim dolaskom u općinski ured.

On je nakon sastanka s uznemirenim radnicima, svojim vijećnicima, a potom i vlasnikom tvrtke Berica, Slobodanom Nigoevićem Bericom, dao potpis na parcelacijski elaborat.

To je bilo dovoljno da se radnici koji su cijelu noć proveli u kancelarijama i na hodnicima općinske zgrade povuku, a istovremeno se prekine kamionska blokada centra mjesta.

Dugo čekanim potpisom na najvrućji nerežiški dokument, načelnik Kuščević je otvorio tijek proceduralnih radnji, koje će u konačnici omogućiti dobivanje građevinske dozvole za Beričinu novu zgradu u gospodarskoj zoni. Automatski to znači i vraćanje na posao 95 Beričnih djelatnika, koje je Nigoević u ponedjeljak rano ujutro morao poslati na prisilni godišnji odmor.

Parcelacijski dokument je već uknjižen u supetarskom zemljišniku, nakon čega počinje pravna procedura za dobivanje građevinske dozvole. Da bi se ona ishodila tvrtka Berica će prethodno platiti komunalni dug.

Kako saznajemo, već u srijedu radnici zaposleni u građevinskom sektoru vraćaju se na posao, dok će oni iz sestrinske trgovačke tvrtke Berica Venera na radna mjesta za koji dan, čim se riješi potrebna papirologija.

Tanja ŠIMUNDIĆ BENDIĆ 
foto: joško ponoš/cropix  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 12:49