StoryEditorOCM
Dalmacijanaši i vaši

Načelnik Okruga podijelio umirovljenike - najavljen prosvjed

Piše PSD.
21. prosinca 2010. - 09:13
 / Ako načelnik općine Okrug Ivica Radić ne promijeni odluku i ne dodijeli božićnice i onim umirovljenicima s niskim mirovinama ostvarenim izvan RH, a čije prebivalište je u Okrugu, gdje plaćaju poreze i komunalije, u utorak u 12 sati prosvjedovat će ispred općinske zgrade.

Riječ je, kaže predsjednik tamošnje Stranke umirovljenika Ljudevit Lukić, o školskom primjeru segregacije koju ti umirovljenici na vrlo brutalan način, nažalost, doživljavaju u ove svete božićne dane.

Možda njih ima svega pedesetak, za koje bi trebalo izdvojiti simboličnih desetak tisuća kuna.

Dakle, ne radi se o velikom iznosu koji bi mogao biti prepreka, već o tome da se nas došljake koji nismo iz Okruga ponizi i svrsta u građane drugoga reda - ustvrdio je.

Podsjetio je kako bivši načelnik Dominik Matković nije pravio takvu razliku i da su svi umirovljenici pet godina dobivali božićnice.

Stoga u ime spomenutih umirovljenika javno želim upozoriti aktualnog načelnika da nas ne dijeli, kako on voli kazati, na Bosance i Okručane, odnosno na naše i vaše, jer takve podjele u demokratskim društvima nisu poželjne, nego mogu biti samo opasne, rekao je Lukić.

Gordana DRAGAN

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 02:05