StoryEditorOCM

Miro Bulj proziva sinjsku vlast: Sljedbenicima su bez natječaja osigurali radna mjesta

Piše PSD.
11. listopada 2014. - 01:40
Nezavisna lista Mira Bulja u petak je javno prozvala sinjsku vlast da u gradske tvrtke zapošljava svoje članove i sebi podobne potkrijepljujući to s dva najnovija primjera.

- Prije nekoliko dana u gradsko poduzeće Kamičak bez ikakvog natječaja zaposlili su i na dužnost direktora imenovali dosadašnjeg člana Nadzornog odbora te tvrtke. Početkom mjeseca u javno komunalno poduzeće "Čistoća Cetinske krajine" zaposlili su jednog od glavnih aktivista NL dr. Jadrijevića na poslove šefa voznog parka, kazao je novinarima Miro Bulj.

- Kamičak ni do sada nije mogao poslovati bez financijske potpore iz gradskog proračuna koji se rapidno smanjuje i sigurno će biti još manji. Dok broj nezaposlenih u Sinju doseže neslavne rekorde unatoč velikom broju mladih i školovanih Sinjana koji trajno odlaze iz rodnog grada jedina zapažena aktivnost gradske vlasti je zbrinjavanje vlastitih kadrova. To je jedino područje gdje im se ne može prigovoriti da nisu efikasni.

- Vlast radi sve suprotno od onoga što je obećavala prije preuzimanja upravljanja Sinjem. Ako već nisu doveli investitore i osigurali otvaranje novih radnih mjesta, što su im bila glavna izborna obećanja, najmanje što bi mogli i morali učiniti jest raspisivanje javnog natječaja za svako radno mjesto kako bi nezaposleni ostvarivali pravo na jednakopravnost u zapošljavanju što im jamči i hrvatski ustav – rekli su novinarima Bulj i članica njegove liste Sandra Kovač Levantin.

Oni su još prozvali izvršnu vlast što godinama pročelnike gradskih odjela i KUS-a drže kao vršitelje dužnosti, a za Gradsko vijeće su ustvrdili da izvršnoj vlasti služi samo za političku trgovinu vezanu uz donošenje gradskog proračuna.

Sinjsku izvršnu vlast u istom je kontekstu putem priopćen ja za javnost prozvao i Gradski odbor HDZ-a.

Toni Paštar
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 18:57