StoryEditorOCM
Dalmacijada se ne zaboravi

Kaštelani nisu zaboravili branitelje, tisuće su feštale cijeli dan

4. kolovoza 2016. - 00:39
obiljezavanje_oluja3-030816.JPG

Povodom Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i Dan branitelja, kaštelanska HVIDRA u suradnji s udrugama HVIDRE Splitsko - dalmatinske županije te Požeško - slavonske županije, u srijedu navečer je na portu u Kaštel Starom organizirala proslavu pod nazivom „Da se ne zaboravi“.

Među tisućama kaštelana i njihovih gostiju na portu u Starom su se zabavljali i brojni HDZ-ovci predvođeni Milijanom Brkićem, ministrom obrane Josipom Buljevićem, predsjednikom Hvidre Josipom Đakićem, predsjednikom županijskog HDZ-a Antom Sanaderom i županom Zlatkom Ževrnjom, dok je sve nazočne pozdravio i kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić.

Obilježavanje ovog važnog datuma novije hrvatske povijesti u Kaštelima je započelo ujutro polaganjem vijenaca pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću te pred spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima na Malačkoj.



Nešto iza 13 sati, u porat u Kaštel Starom uplovio je brod Hrvatske ratne mornarice, kojeg su zainteresirani mogli razgledati, a otvorena je i izložba eksponata iz Domovinskog rata.

Tijekom cijelog dana brojni posjetitelji su mogli uživati u delicijama koje su pripremali dalmatinski i slavonski branitelji, a svečani program na portu je završio spektakularnim vatrometom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 08:03