StoryEditorOCM
Dalmacijazaostala iz rata

Hrvace: pronađena i uništena granata

Piše PSD.
26. veljače 2010. - 00:10

Radnici koji iskapaju žalo u kamenolomu tvrtke Megram u Hrvacama pronašli su topnički projektil kalibra 100 mm. Prigodom iskopa otkrivena je neeksplodirana granata u zemlji, i radnici su odmah obustavili radove te pozvali policiju.

Nakon što je mjesto osigurano te poduzete sve predradnje kako ne bi došlo do neželjenih posljedica, stigla je ekipa pirotehničara iz Splita koja je na licu mjesta uništila granatu. Iz sinjske policije nam je potvrđeno da je dojava stigla u srijedu, oko 14.45, te je odmah upućena ekipa na teren.

Topnički projektil je, prema neslužbenim informacijama, vjerojatno zaostao iz Domovinskog rata, s obzirom da su upravo na tom širem području gdje se nalazi kamenolom bile stacionirane snage okupatorske vojske.

Na sreću, zahvaljujući prisebnosti radnika nije došlo do neželjenih posljedica, jer je postojala mogućnost da građevinski stroj zahvati i aktivira granatu, no još uvijek, o čemu je više puta pisano i govoreno u medijima, na području općine Hrvace postoji opasnost od zaostalih eksplozivnih naprava iz Domovinskog rata.

napisao i snimio: Vito Perić / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 17:31