StoryEditorOCM
Dalmacijaslavlje blagdana sv. josipa

Grgatu i Petrini nagrade Općine Dugi Rat

Piše PSD.
18. ožujka 2012. - 10:47

Povodom blagdana svetog Josipa, zaštitnika obitelji i župe Dugi Rat, prenosimo dio proslave blagdana našeg nebeskog zaštitnika - trodnevnicu svetog Josipa u Dugom Ratu, od koje je najvažnije istaknuti da će se u nedjelju s početkom u 9 i 11 sati održati sveta misa, koju predvodi don Edvard Punda, duhovnik u Bogosloviji u Splitu, a pjevaju i svjedoče bogoslovi.

U ponedjeljak, na sam blagdan sv. Josipa, u 8 sati tiha sveta misa, a u 10.20 sati u organizaciji Općinskog vijeća i DPO, kao i župnog ureda Sv. Josipa, odrješenje za poginule kod spomenika palima za Hrvatsku

Svečanu svetu misu u 10.30 predvodi don Jure Strujić, župnik u Spinutu u Splitu, a pjeva župni dječji zbor crkve domaćina. U povodu blagdana svetog Josipa, zaštitnika Općine, i Dana općine Dugi Rat, Općinsko vijeće s početkom u 10.30 sati u kinodvorani održat će svečanu sjednicu Općinskog vijeća, na kojoj će se nazočnima obratiti dr. Josip Banović, predsjednik Općinskog vijeća, i načelnik Jerko Roglić.

Tom prilikom ovogodišnjim leaureatima Slavku Petrini i Davoru Grgatu te Klubu dobrovoljnih davalaca krvi „Dalmacija“ i RK „Orkan“ uručit će se ovogodišnja općinska priznanja.

Tijekom poslijepodneva, u 16 sati, bit će procesija po mjestu, a u 16.20 sati svečana koncelebrirana sveta misa koju predvodi don Ivan Tadić, a pjeva župni mještoviti zbor župe Sv. Josipa Dugi Rat.

d. g.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 10:25