StoryEditorOCM
Dalmacijasjednica gradskog vijeća

Grad Omiš čini sve da vrati put u Marušićima

Piše PSD.
23. srpnja 2011. - 12:01

Posljednja sjednica Gradskog vijeća Omiša obilovala je brojnim vijećničkim upitima, među kojima su i ona o sve učestalijim šetnjama pasa po plažama bez brnjica te kada će se otvoriti ceste kroz Brnistru, pa je gradonačelnik Ivan Škaričić kazao:

- Ovih dana očekuje se tehnički pregled i da cesta dobije uporabnu dozvolu, a nakon toga ćemo ju otvoriti. Gradsko vijeće usvojilo je tri urbanistička plana, UPU Male Luke, UPU Ruskamena 1 i UPU Marušića 1. Onda se može krenuti u investicije i ozakonjenje brojnih parcela i omogućiti mještanima i onima koji žele ulagati da napokon mogu investirati u bolji život.

Posljednja točka je bila najintrigantnija, a nazočili su joj i predstavnici Mjesnog odbora Marušića.

- Na dugogodišnjem javnom putu, na kojemu Grad ima pravo služnosti, došlo je do promjene posljednika, čovjek se uknjižio i zagradio ga. Mještani Marušića našli su se u čudu, jer duž cijelog tog puta nitko nije osporio prolazak, a novi posjednik, Marijan Bitanga, to je učinio.

Međutim, on je neosporni vlasnik tog dijela, ali Grad svim sredstvima nastoji naći načina da mještani Marušića dobiju taj put, a na način da njegov vlasnik ne bude ni na jedan način oštećen. Mi ćemo i dalje pokušavati pronaći zamjensko zemljište, ali sve pravnim putem i po zakonu - kazao je dr. Zvonko Močić, predsjednik Gradskog vijeća Omiša.

Davor GRGAT

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 06:35