StoryEditorOCM
Dalmacijaizdašnija općinska pomoć u 2012.

Dugi Rat: rodilje će čekati po 1000 kuna

Piše PSD.
3. siječnja 2012. - 11:14

Dobra vijest za dugoratske rodilje. Općina je, naime, odlučila u idućoj godini izdašnije pomagati roditeljima novorođenčadi, pa će ih tako umjesto dosadašnjih 600 kuna nakon izlaska iz rodilišta čekati 1000 kuna. Vijest je to koju je, uz pljesak okupljenih, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća obznanio načelnik Jerko Roglić.

Dugoratski načelnik je prigodu iskoristio da se pohvali i obavljenim infrastrukturnim radovima u godini na izmaku, ali je najavio i nekoliko velikih općinskih zahvata planiranih za 2012. godinu.

Sportaše će tako obradovati vijest o postavljanju balona za natkrivanje betonskoga rukometnog igrališta, zbog čega će Općina podignuti kredit u iznosu od 1.800.000 kuna.

Loša strana ove vijesti je što će njezina realizacija vjerojatno još više odgoditi gradnju sportske dvorane koju stanovnici Dugoga Rata već desetljećima, sukladno obećanjima, od svake vlasti iščekuju.

Od ostalih projekata vrijedi izdvojiti dovršetak sekundarne kanalizacijske mreže u Dućama te, posebno intrigantno, postavljanje ograda na plažama.

V.  VUKOVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 10:08