StoryEditorOCM
Dalmacijapronašli tržište

CEMEX: Izvoz povećan čak 67 posto!

Piše PSD.
4. rujna 2013. - 22:10
U prvoj polovini ove godine CEMEX Hrvatska ostvario je povećanje izvoza za čak 67 posto u usporedbi s istim razdobljem 2012. godine. Nastavak je to uspješnog poslovanja iz prošle godine, koju je prema ostvarenim prihodima završio kao drugi najbolji izvoznik u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Dobri rezultati postignuti su zahvaljujući, među ostalim, novim proizvodima, posebno prilagođenim cementima za zahtjevno izvozno tržište. U svijetu, naime, raste broj naftnih bušotina, a za njihovo “osiguranje” koristi se poseban cement koji je CEMEX proizveo ove godine, a certificirao ga je American Petroleum Institut (API), koji definira svjetski standard za taj tip cementa.

Time je CEMEX kao proizvođač svrstan u njihovu bazu podataka dostupnu potencijalnim kupcima širom svijeta. Primarna tržišta s kojima se pregovara za plasman ovog proizvoda su zemlje EU-a, Afrika i Bliski istok.

Unatoč padu tržišta i stalnim pritiscima jeftinog uvoznog cementa, u CEMEX-u naglašavaju da i dalje žele zadržati svoju poziciju na domaćem tržištu na tradicionalnih 40 posto.
J. MATIĆ
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 03:17