StoryEditorOCM
Dalmacijažupanijski stranački šef opovrgava bilo kakvu suradnju s HGS-om

Bauk: SDP neće koalirati s Kerumovom strankom

Piše PSD.
1. kolovoza 2010. - 22:03

Nakon što su su vijećnici Županijske skupštine većinom glasova, uključujući i vijećnike HGS-a i SDP-a, ukinuli ovlasti župana Ante Sanadera u upravnim tijelima ustanova u vlasništvu Županije splitsko-dalmatinske, krenule su spekulacije o nevidljivoj koaliciji SDP-a i stranke Željka Keruma.

Predsjednik županijskog SDP-a i saborski zastupnik Arsen Bauk opovrgava takve glasine. -Nema ni govora o nekakvoj koaliciji sa HGS-om. To što se dogodilo na Skupštini je isključivo stvar odnosa između koalicijskih partnera HDZ-a i HGS-a. HDZ, iako smanjenih ovlasti svoga župana Sanadera, još uvijek je na vlasti u Splitsko-dalmatinskoj županiji. HGS se pokazao nepouzdanim koalicijskim partnerom koji je odlučio pokazati mišiće i koji želi imati veće ovlasti u postavljanju svojih ljudi u županijskim tijelima i ustanovama. SDP je i ranije bio za smanjenje ovlasti župana te je sada glasao kao opozicija.

HGS povremeno glumi opoziciju

U opoziciji ćemo i ostati. Naš se odnos prema županu Sanaderu nije promijenio. Ako HDZ želi raskinuti koaliciju s HGS-om, neka predloži opoziv predsjednika Skupštine Petroslava Sapunara i SDP će to podržati - poručio je SDP-ov dalmatinski čelnik dodajući kako HDZ panično drži koaliciju s HGS-om kako ne bi izgubio vlast u županiji i tolerira sve češća iskakanja i nesuglasice.

-HGS povremeno glumi opoziciju kako bi stekao bolju pregovaračku poziciju prema HDZ-u u podjeli plijena na županijskoj i gradskoj razini. Nikako ne možemo podržati stranku čiji čelnik vodi bahatu politiku u Splitu i daje ksenofobične izjave - podvukao je Bauk.

HDZ-ov župan Ante Sanader kaže da će i dalje braniti interese građani koji su ga izabrali: -Na zadnjim izborima sam osvojio preko 110.000 glasova. Skupština je na sebe preuzela veće ovlasti za donošenje odluka te sada mora preuzeti i odgovornost za takve ovlasti. Ostajem i dalje župan, ali je jasno da zbog manjih ovlasti neću u cijelosti moći realizirati svoj izborni program - kazao je župan priznavši neizravno neočekivani poraz.

Pitamo župana hoće li istupiti iz neformalne koalicije s Kerumovom strankom. -Ma iz koje koalicije?! Ante Sanader nije ni s kim u koaliciji - odgovorio je.

denis krnić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 21:29