StoryEditorOCM
Dalmacijanakon napisa da će milanović tražiti potporu za don ivana

Bauk: SDP bi za župana podržao i nezavisnog kandidata; Grubišić: Ne zanima me

Piše PSD.
22. kolovoza 2012. - 10:25
SDP će na predstojećim lokalnim izborima u Splitsko-dalmatinskoj županiji podržati don Ivana Grubišića, teza je koju je sinoć objavio Jutarnji list, pišući da će Zoran Milanović pozvati ‘svoje’ birače da daju glas umirovljenom svećeniku i saborskom zastupniku iz Splita.

Prema nekim izračunima, tvrdi se, SDP bi tim potezom sigurno s vlasti ‘skinuo’ HDZ u županiji u kojoj ta stranka nikada nije izgubila.

Grubišić je, pak, izjavio, da još razmišlja o tome bi li bio u stanju preuzeti takvu ulogu u izvršnoj vlasti. No, jutros je za Radio Dalmaciju izjavio da ga ne zanima pozicija gradonačelnika ili župana te da će se njegov Savez za građansku i etičku Hrvatsku pridržavati svoje odluke koja je donesena pri osnivanju, a to je da neće koalirati niti s jednom strankom.

Dodao je kako SDP razgovara s raznim političkim opcijama te onda plasira u medije poluistine.

Hoće li ga SDP zaista podržati na županijskim izborima, pitali smo Arsena Bauka, predsjednika te stranke u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koji je odgovorio da don Ivan Grubišić još nije istaknuo kandidaturu.

- Spremni smo dati doprinos promjenama u Splitsko-dalmatinskoj županiji nakon 20 godina. Mi ćemo na izbore izaći sa svojom listom, a ako budemo izlazili s nekim drugim, onda će to biti naši koalicijski partneri. Spremni smo podržati nezavisnog kandidata za župana, ako bude prihvatljiv našim glasačima onda smo spremni razgovarati o tome – kazao nam je sinoć Bauk.

SANJA STAPIĆ, PSD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 21:50