StoryEditorOCM
Zdravi i veseli biliu zdravom tijelu...

Tea vas je mjesec dana našeg programa nemilosrdno ‘mučila‘, evo kakvu poruku ima za sve one koji žele živjeti zdravi

Piše Vlado Ozretić
26. veljače 2021. - 15:33

Dvaput tjedno vam ne da mira. Uz nju se znojite, a i povremeno osjećate i bol.Ali, vjerujte nam, isplatit će se. Trenerica Tea Bručić je jedno od lica nositeljica kampanje Tommyja i Slobodne Dalmacije – „Zdravi i veseli bili.Programa tjelovježbe i prehrane koji za cilj ima vratiti vas zdravim navikama. A Tea je ta skretničarka kojoj ništa nije teško. Naime, dok vi s njom odradite trening tek dva puta tjedno, u njenom rasporedu redovito stoji čak pet treninga – dnevno. Trenira li više od supruga Karla Bručića koji igra za atenskog prvoligaša Smyrnis Appollona? Skoro, reći će. Ali, sport joj je, kako god okrenemo – u krvi.

Oduvijek sam se bavila sportskim aktivnostima, tako mogu reći da sam prve rezultate postigla na radu na sebi, ali pravi okidač dogodio se kad me prijateljica zamolila da skupa treniramo i pokušamo napraviti rezultat jer se dugo borila s kilogramima. Tri puta tjedno smo trenirale u obližnjem fitness centru, a ostale dane u prirodi. U 3 mjeseca postigle smo gubitak od 25 kg i popravak posture (držanja tijela). U tom trenutku shvatila sam da je moj poziv zapravo trenirati druge i učiniti to da popravimo životne navike, držanje i napravimo rezultate koji usrećuju i mene i njih – kazala je Tea koja odnedavno drži individualne online treninge.

Treninzi se odvijaju preko videopoziva, direktnom komunikacijom i uz moje praćenje. Sastoje se iz 3 dijela (zagrijavanje na početku, glavni dio i vježbe, te u konačnici istezanje). A svaku vježbu vrlo pažljivo prolazimo s čime se izbjegava mogućnost ozljede, ali i preskakanja. Važno mi je da svaka osoba odradi kvalitetan trening. Svakome od njih dostupna sam u svakom trenutku, a također se trudim ostvariti zacrtani cilj, pratimo i savjetujemo se oko prehrane i mjerimo rezultate iz tjedna u tjedan. Sve korak po korak. Dnevno odradim do tri takva treninga – kazala je Tea koja se u svoje slobodno vrijeme rekreativno bavi, vježbom “Kangoo Jumps”.

To je potpuno drugačija metoda vježbanja i na to odlazim prvenstveno zbog svoga gušta. Razmišljam o tome da pokrenem takav trening u Hrvatskoj i mislim da bi bio veliki interes.S tim da je potrebno pratiti program i koreografije u svrhu dobrih rezultata.Trening mora trajati 60 minuta uz nošenje adekvatnih čizama i uz kvalitetno osmišljen program.

Prava tajna vitke i zdrave linije nije, pak, u teretani, već u – kuhinji. Tea je savršeni primjer toga. U kuhInji provodi dosta vremena, rado eksperimentira sa zdravim receptima,a najpopularnije su njene japanske palačinke.Brze i jednostavne recepte možete pronaći na njenom instagram profilu  https://instagram.com/tea_brucic?igshid=1jrlyv7kflgk6

Recepti su uglavnom kreacije iz moje svakodnevice i drago mi je da ljudi dobro reagiraju na njih. Japanske palačinke definitivno su izazvale najviše reakcija. Super su jer je potrebno malo sastojaka, a nutritivno su bogate i zdrave. Imala sam ih sreće otkriti i probati za vrijeme življenja u Japanu. Inače se hranim s nutritivno bogatim i kvalitetnim namirnicama i volim spajati nekad nespojivo, u konačnici ukusno. Tako volim svojoj ljubimici Coco pripremiti ukusne slastice, pa je tako i nastala torta od riže s grčkim jogurtom (prikladno za Atenu) i slasticama – ispričala je Tea koja gušta u svom životnom putu.

Planovi za budućnost i nisu pretjerano drugačiji od ovoga što živim danas i od onoga što si želim sutra i prekosutra, a to je nadograđivati se u svim područjima različitih treninga i tako otvoriti vlastiti centar u kojem će se moći odabrati različiti programi. Učiti dalje i raditi na sebi i svojim planovima. Veselim se tome… - kazala je trenerica iz našeg „Zdravi i veseli bili programa“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 16:26