StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO PREKORAČENJA

Glavni ravnatelj policije uputio u Policijsku upravu zadarsku Stručni tim Ravnateljstva i Službe za unutarnju kontrolu zbog dva slučaja nasilja

Piše Zadarski.hr
18. kolovoza 2020. - 16:54

U zadarsku policiju stigla je Unutarnja kontrola kako bi utvrdila jesu li pojedini policajci prekoračili svoje ovlasti sredstvima prisile u dva incidentna slučaja, potvrdila je portalu Diadora-media PU zadarska.

“Policijska uprava zadarska upoznata je sa sadržajem objavljenih snimki uporaba sredstava prisile.

Nadalje, Vas izvješćujemo kako smo tijekom veljače ove godine na području PP Benkovac imali evidentiran jedan događaj u kockarnici na adresi Žrtava Domovinskog rata u Benkovcu. Tom prilikom je 41-godišnji hrvatski državljanin sankcioniran zbog prekršaja iz članka 13. i članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te prekršaja iz čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici. Također tom prilikom nad jednom su osobom uporabljena sredstva prisile, osoba nije ozlijeđena niti je imala primjedbi na postupanje policijskih službenika.

S obzirom na jučer objavljenu snimku uporabe sredstava prisile u Korlatu kao i danas objavljenu snimku uporabe sredstava prisile iz Benkovca, započeo je postupak inspiciranja navedenih uporaba sredstava prisile, a glavni ravnatelj policije uputio je u Policijsku upravu zadarsku Stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu kako bi utvrdili sve okolnosti i činjenica te donijeli svoj nalaz i mišljenje o policijskom postupanju” - stoji u priopćenju objavljenom na portalu Diadora-media.

25. travanj 2024 10:33