StoryEditorOCM
ZdTubeKORONA ZA OLTAROM

Čitajući evanđelje ‘zaprijetio‘ svećeniku: "Lupit ću te pa ćeš vrcnit‘ deset metara!"

Piše Zadarski.hr
13. travnja 2020. - 21:55

Društvenim mrežama kruži video iz zadarske crkve Srce Isusovo na kojoj jedan čovjek za propovjedaonicom čita neki biblijski tekst i pritom krivo pročita jednu riječ.

- Oprostite, ne pravednosti, nego predanosti - upleo se pristojno svećenik pokušavajući mu dati do znanja da je pogriješio. Dok mu je to govorio svećenik se s leđa približio starijem čovjeku kako bi mu ukazao na pogrešku. No ta "bliskost" čovjeku se nije baš svidjela pa je, preko ramena, u jednom dahu, dobacio svećeniku: 

- Ajde, dobro, ajde ća od mene, lupit ću te pa ćeš vrcnit' deset metara - i nastavio s čitanjem, dok se svećenik povukao, nasmijavši se reakcijom "propovjednika". 

Prema komentarima na Facebook stranici Crazy Croacia, gdje se nalazi video, može se zaključiti da se radi o zadarskoj crkvi Srce Isusovo i da većina misli da je riječ o dobronamjernoj "opasci". 

- Ovo je u Zadru, na Branimiru. Dva svećenika, izvučeno je iz konteksta - stoji u jednom od komentara.

A kontekst je očito "socijalna distanca" koju zbog pandemije koronavirusa treba držati i za propovjedaonicom i za oltarom...

"Fra Ante i fra Nikica postali su viralni hit. Nije nam žao!"

Iz Župe Srce Isusovo poslali su priopćenje za javnost kojeg prenosimo u cijelosti: 

"Draga naša braćo i sestre,

živeći u ovom virtualnom svijetu vijesti i različite objave se šire brže od svakog virusa. Tako je i nas iznenadila objava simpatičnog videa koja je nastala u vrijeme proba za slavlja koja prenosimo. Spomenuti video nismo baš željeli svima objaviti jer iako je šaljiv htjeli smo da to bude interno. Međutim, netko je valjda proslijeđivao taj video i naša dobra braća fra Ante i fra Nikica postala su viralni hit. Nije nam žao!

Nek se u ovom sumornom vremenu tuge proširi i malo radosti i smijeha! Ima puno takvih događaja iz naše redovničke obitelji, to svi koji nas poznaju znaju, i na to smo ponosni.

Neka i ovaj naš šaljivi video Bog okrene na dobro pa ljudi češće počnu pratit objave naše stranice, a za one kojima će biti ovo prilika za neke zlobne komentare protiv Crkve i njezinih službenika i dalje ćemo ustrajno moliti.

Radost vam Uskrslog i osmijeh na lice! Jer to je najbolji lijek za ovo teško vrijeme! 

Vaša braća franjevci i sestre milosrdnice iz Župe Presvetog Srca Isusova" 

16. travanj 2024 20:10