StoryEditorOCM
Zadar plusKARLO PLAZINA (23) PROGLAŠEN NAJUSPJEŠNIJIM ZADRANINOM NA "MEMORIJALU MIRKA MIOČIĆA"

Zvuči kao nekakav klišej, ali Mirko će uvijek biti broj jedan

Piše Ana Franić
4. listopada 2017. - 11:00
plazina2-0310117

Prvo izdanje kviza “Memorijal Mirka Miočića” završeno je, a najuspješnijim Zadraninom proglašen je 23-godišnji Karlo Plazina s trenutnom zagrebačkom adresom, koji je u pojedinačnom kvizu osvojio šesto mjesto te četvrto u ekipnom dijelu sa svojom zadarskom klapom “Sočna gomilica”. Uz njege, “gomilicu” su činili Petra Vuica, Šime Gverić i Neven Trgovec.

- Svojim plasmanom sam više nego zadovoljan. Teško je biti nezadovoljan kad su iza mene ostala tri od četiri lovca s “Potjere”, iskreno nam Karlo prepričava svoje dojmove dodajući kako je imao i sreće s nekim pitanjima. Kako kaže, “ubola” su ga i tako progurala u finale.

- Uz malo sreće i znanja u završnici kviza osvojio sam šesto mjesto i time sam proglašen najboljim zadarskim kvizašem što nije mala stvar s tolikim brojem Zadrana koji se bave kvizovima. Što se tiče ekipnog dijela, moram priznati da sam imao najbolju zadarsku ekipu i na naše četvrto mjesto sam najponosniji jer je veći gušt igrati u ekipi nego sam, a di ćeš bolje nego kad su ti suigrači prijatelji i izvan kviza, priča nam Karlo, student Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, ali zbog želje da postane sportski novinar volio bi završiti i novinarsto.

Uz studentske obveze piše i za portal “The Cluch Time” koji je specijaliziran isključivo za četiri najveće američke sportske profesionalne lige: NBA, MBL, NHL, NFL.

Njegova ljubav prema kvizovima krenula je s gledanjem “Miljunaša”, “Najslabije karike” i sličnih formata, a od malena voli čitati i, kao spužva je, sve pamti!

- U travnju se u Požegi održalo prvo okupljanje kvizaša na ovakav način u Hrvatskoj i bilo je sjajno. Stoga se nije moglo propustiti zadarsko izdanje jer ako imate samo dva takva događanja u godini, želite otići na oba! - govori Karlo dodajući kako je bilo i teških i laganih pitanja, ali teško je to objektivno procijeniti. Nešto iz sporta i popularne kulture, njemu najdražih područja, može nekome biti teško, no njemu je lagano. Svaki kvizaš ima svoje omiljeno područje, ali najvažnije je, kaže, da je balans pronađen i da su sva područja ravnomjerno zastupljena.

Jednom mjesečno sudjeluje na individualnim kvizovima, a prošle godine je na Prvenstvu Hrvatske ostvario najbolji rezultat u sportu što mu je najdraži individualni uspjeh do sada jer je iza njega ostao Perica Živanović, pobjednik na “Memorijalu Mirka Miočića” te srebrni olimpijac s kvizaške Olimpijade. A tko mu je omiljeni kvizaš, odgovara:

- Teško je reći tko mi je omiljeni kvizaš trenutno, ali vjerojatno se nikada neće pojaviti novi Mirko koji mi je od malena bio pojam. Tim više jer smo obojica sa zadarskog područja. Zvuči kao nekakav klišej, ali Mirko će uvijek biti broj jedan - govori Karlo dodajući kako mu je na kvizaškom planu sljedeće Europsko kvizaško prvenstvo u Zagrebu koje se održava u studenome.

- Uz još trojicu kvizaša, Ivana Jurića, Nevena Milijića i Krešimira Štimca, odabran sam kao jedan od najboljih mladih kvizaša Hrvatske i uručena mi je pozivnica za natjecanje, što je lijepa gesta od strane Hrvatskog kviz saveza, priča nam za kraj Karlo.

A mi mu želimo puno sreće na Europskom kvizaškom prvenstvu i da se vrati u Zadar s novom medaljom. 

17. travanj 2024 01:09