StoryEditorOCM
Zadar plusZAVRŠETAK SPEKTAKLA

Zadranin Ivan Šarić o dojmovima nakon finala: "Dali smo sve od sebe. Za sada ipak ne razmišljam o pjevačkoj karijeri. Ali nikad ne reci nikad"!

Piše PSD
22. studenog 2020. - 14:34

- Arija i Marko! Netom nakon što je u velikom subotnjem finalu popularnog showa "Zvijezde pjevaju" Barbara Kolar izgovorila kako su pobjednici ove "pandemijske" sezone čijih se sedam epizoda snimalo ljetos, dok je finalna osma išla uživo, Arija Rizvić (27) i Marko Kutlić (25), mlada kazališna redateljica nije se mogla obraniti od silnih čestitki, što u studiju Anton Marti na zagrebačkom Prisavlju, što porukama koje su joj tijekom večeri stizale na zaslon mobitela. Jutro poslije trijumfa o kojem je u nedjelju brujala cijela Hrvatska, uspjeli smo doći do mlade Riječanke s trenutačnim prebivalištem u Zagrebu gdje živi već osam godina.

- Dosad smo dobila preko 300 poruka, gori sve!, smije se Arija i dodaje kako još nije stigla na sve odgovoriti.

- Cijela večer bila mi je kao san, još ne mogu vjerovati da smo pobijedili. Ušla sam u show potpuno neopterećena i nisam ništa očekivala jer jako volim pjevati. Htjela sam samo što više pjesama izvesti. Bila je zaista žestoka borba, naši konkurenti su sjajni, pa sam osjećala i mali pritisak. Ali u trenutku kad sam treći put stala na pozornicu i otpjevala "Feeling Good" sva trema je nestala. Jednostavno sam zaboravila na sve, i da to ide uživo, i da je natjecanje... Samo sam se prepustila pjesmi i nadam se da je ta emocija uspjela doći do publike ispred malih ekrana. Bio je to vrhunac mog sudjelovanja u emisiji jer su nam svi govorili: "Ma, vi ste ludi, kako se usuđujete to otpjevati, jako je teška pjesma." Evo upravo prije nego ste me dobili pogledala sam snimku nastupa i stvarno sam zadovoljna kako smo sve izveli, priznaje Arija koja je u "Zvijezde pjevaju" ušla kao zamjena, gotovo u zadnji tren, tjedan dana prije početka snimanja prve epizode. Marku Kutliću, prvotna je partnerica, naime, trebala biti plus size manekenka Lucija Lugomer (27), no u međuvremenu je odlučila odustati od sudjelovanja.

Tulum odgođen za ljeto

Proteklih sezona nakon završene live emisije natjecatelji bi s produkcijom i novinarima išli feštati u obližnji prisavski kafić Domino, no zbog pandemije koronavirusa to je ove godine izostalo.

- Imala sam u planu napraviti jedan veliki tulum kakav god ishod bio, ali morat će ipak pričekati do ljeta. Kad su se ugasile kamere otišla sam s Markom, njegovom djevojkom Nelom i par prijatelja u stan gdje smo zapjevali i malo zafeštali. Čekam bolja vremena da napravim baš pravi party za puno ljudi.

Osim što je gledateljima poznata iz serije "Drugo ime ljubavi" koja se ove godine emitirala na Novoj TV Arija je glumila u mnogobrojnim kazališnim predstavama, a završila je i školu solo pjevanja.

- Pjevanje je moja velika ljubav i voljela bih se u budućnosti okušati u mjuziklima, ali baš da se profesionalno idem baviti glazbom, uz glumu i režiju bilo bi malo previše. Upravo razvijam kazališni projekt s jednim našim glazbenikom i nadam se da će premijeru imati na proljeće, kaže svestrana umjetnica.

Ponosna na bosanske korijene

Uz pripremu nastupa za "Zvijezde pjevaju" paralelno je postavljala i predstavu "Da sam ptica" u kojoj glavne uloge imaju Tarik Filipović i Daria Lorenci Flatz, a čija se premijera očekuje 5. prosinca u Umagu. Priča je to koju već dulje razvija s dramaturginjom Nikolinom Bogdanović i koja ima posebno značanje za Ariju jer je u nju na neki način utkala sudbinu svojih roditelja, inače odvjetnika po struci, koji su u vihoru ratnih zbivanja devedesetih godina iz Banja Luke izbjegli u Hrvatsku.

- Ja sam Riječanka s ponosnim bosanskim korijenima, no to je jedna druga tema, o kojoj ću više pričati nekom drugom prilikom. Radi se o dvoje ljudi, bračnom paru koji je silom morao napustiti svoj dom radi rata pokušavajući izgraditi novi život i identitet u novoj državi. Likovi su izmišljeni, ali se temelje na životima mojih roditelja, pa mi je zato intimna. Bit će to jedna topla priča s izvrsnim glumcima, Tarik i Daria su maestralni, odabrala sam ih jer su oboje rodom iz Bosne, iako imaju drugačije priče. Daria je potjerana iz Sarajeva, dok je Tarik u Zagreb došao studirati. Čast mi je da sa svojih 27 godina radim s njima, postali mu mi skoro kao obitelj, baš uživamo. Jako se veselim ovoj predstavi, poslije Nove godine slijede premijere u Zagrebu, Rijeci i Sarajevu i nadam se da će nam epidemiološka situacija omogućiti da ih održimo, zaključuje nasmijana Arija.

Za dojmove smo pitali i Ivana Šarića, koji je također bio sjajan.

- Čestitam pobjednicima, Lara i ja smo dali svoj maksimum. Drago mi je da je dobila priliku pokazati se pred tolikim auditorijem i da je ljudi vide u pravom svjetlu, tko je i što sve mož, kazao nam je Ivan Šarić (36) koji je sa svojom mentoricom Larom Antić Prskalo (35) u finalu izveo pjesme "Human", "Kad nema ljubavi" te "Iz jednog pogleda".

Gledatelje je iznenadio svojim pjevačkim sposobnostima i lijepom bojom glasa, na društvenim mrežama komentiraju kako se na sceni ponašao poput pravog pjevača i mnogima od njih je žao što komičara nisu vidjeli na tronu. Pitamo ga razmišlja li o tome da nas u skorije vrijeme iznenadi nekim singlom?

- Zasad ipak ne, ali nikad ne reci nikad. Upoznao sam vrhunske glazbenike koji su me zavoljeli, kao i ja njih, tako da se možda nekad nešto i izrodi iz svega toga.

Prošle godine u finalu "Plesa sa zvijezdama" na Novoj TV Šariću je također pobjeda izmaknula za dlaku.

- Sam ulazak u finale za mene je veliki uspjeh. Sudjelovanjem u ovim emisijama vodio sam se prije svega s ciljem da prezentiram svoje vještine i izbrusim ih u mentoricu. Tako da sam dobio i više nego sam htio, a daleko od toga da sam razočaran, it’s all showbusiness (sve je to show), smije se.

Velika potpora dugogodišnja mu je djevojka, bivša TV voditeljica Korana Gvozdić (37).

- Ona je uz mene uvijek, moralna i fizička podrška. Drago mi je da je show završen jer sad imam više vremena za nju, za nas i neke druge stvari, kazao je Zadranin.

25. travanj 2024 15:40