StoryEditorOCM
Zadar plusPRVI PANELI

Službeno otvoren prvi Sunset Media Festival: "Ovo je projekt koji će Hrvatsku, a osobito grad Zadar, dodatno istaknuti u globalnim okvirima!"

Piše M.Magaš
10. lipnja 2022. - 13:50

Otvoren je prvi Sunset Sports Media Festival!

Poznata imena iz svijeta sporta i medija, poput Pete Radovicha, Ray Lewisa, Julian Edelmana i Peter Schmeichela, Dilette Leotte, Michele Ciccaresea, Ughette Ercolano, stigla su u Zadar gdje su u petak ujutro, u Arsenalu, održali i prve panele.

Prije nego je festival proglasio otvorenim, državni tajnik  Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, istaknuo je kako je Hrvatska u svijetu najviše prepoznata i konkurentna zbog dvije stvari: turizmu i sportu.

- Čvrsto vjerujem kako i ovaj festival ima važnu ulogu u promociji Lijepe naše. Organizatori su po prvi puta na jednom mjestu okupili svjetske zvijezde sporta, sportske djelatnike i predstavnike sportskih medija. Drago mi je da se ovakav festival održava baš u Zadru, u gradu koji diše i živ sport i u kojem su satkane brojne medalje s Olimpijskih, svjetskih i europskih natjecanja. Mjesto gdje su svoje prve sportske korake napravili brojni vrhunski sportaši koji su nas proslavili u svijetu, poput Kreše Ćosića, Luke Modrića, braće Fantele, Zorana Primorca... - rekao je Družak istaknuvši kako je ovo idealna podloga za razvoj sportskog turizma.

image
Zvonko Pavic/Cropix

- Festival ovog tipa od velikog je značaja za razvoj cjelogodišnjeg turizma jer pridonosi produženje sezone, što je jedna od važnih strateških odrednica našeg Ministarstva. Vjerujem kako su pred nama dva dana u kojima ćemo zasigurno čuti ideje i modele kojima ćemo zadjenuo pridonijeti razvoju sporta u Republici Hrvatskoj – zaključio je državni tajnik.

Gradonačelnik Branko Dukić poželio je svima dobrodošlicu u Zadar, rekavši kako je ovo grad iznimnih prirodnih ljepota i bogate kulture i povijesti, ali iza toga stoji i sportski uspjeh brojih Zadrana koji su promovirali grad diljem svijeta.

- Stoga se moramo potruditi da radimo na očuvanju i poboljšanu njegove pozicije u svijetu sporta, no vjerujem da se ne moramo brinuti zbog budućnosti – rekao je među ostalim gradonačelnik Dukić.

image

 Branko Dukić

Zvonko Pavic/Cropix

Dubravko Šimenc, voditelj odjela za strateške projekte, prvenstveno sportske i marketinške u HTZ-u, iskoristio je priliku kako bi istaknu važnost hrvatskih sportaša koji imaju u promociji naše zemlje.

- Ovo je projekt koji će Hrvatsku, a osobito grad Zadar, dodatno istaknuti u globalnim okvirima. Nekda je sport bio tek zabava i igra, danas je on među 15 najuspješnijih industrijskih grana. Stoga će ovaj festival značajno doprinijeti daljnjem umrežavanju te razmijeni znanja i iskustva te samo tako možemo doći do novih ideja, investicija i napretka – zaključio je Šimenc. 

image

 Dubravko Šimenc
 

Zvonko Pavic/Cropix
 

Program festivala / Arsenal Zadar

Petak

11:00 - 11:45 THE FUTURE OF SERIE A (Diletta Leotta, Michele Ciccarese, Ughetta Ercolano)

12:00 - 12:45 THE GAME CHANGERS Leading Women in Sports (Diletta Leotta, Amanda Guerra, Mirna Zidarić, Zdenka Zrilić)

13:00 - 13:45 ENGAGE & EMPOWER The Magic of Sports Marketing (Ray Lewis, Sasha Savic)

15:30 - 16:15 THE POWER OF STORY (Pete Radovich)

16:30 - 17:30 ATHLETES OWNING THEIR BRANDS The Edelman Way (Julian Edelman, Assaf Swissa, Samuel Biggers)

21:00 Koncert Petra Graše

Subota

11:00 - 11:45 OUT OF THE BOX The Rise of Sneaker Culture (Nicolas Decker, Petar Radojčić Bizzo, Dino Rađa)

12:00 - 12:45 STARTED FROM THE BOTTOM, NOW WE RE HERE (Debola Adebanjo, Marco Messina, Ivona Hemen)

13:00 - 13:45 IN THE RING WITH STEPHEN ESPINOZA Boxing s Blockbuster Matchmaker (Stephen Espinoza)

15:30 - 16:15 UNDERDOGS The Heart of Sports (Daniel Wood, Zoran Primorac)

16:30 - 17:30 FOOTBALL VS. FOOTBALL The Battle for Billions (Julian Edelman, Ray Lewis, Peter Schmeichel, Pete Radovich)

21:00 Koncert Nene Belana & Fiumensa

image

 Cindy Marina, Michele Ciccarese, Diletta Leotta, Ughetta Ercolano.
 

Zvonko Pavic/Cropix
15. lipanj 2024 23:13