StoryEditorOCM
Zadar plus"GODIŠNJI"

Samostalna izložba zadarske umjetnice Marine Ćorić oduševila Omišljanke i Omišljane!

Piše A. V. Š.
10. lipnja 2024. - 19:37

Danas je u Omišlju svečano otvorena samostalna izložba "Godišnji" akademske umjetnice Marine Ćorić u Galeriji Loža. Autorica se predstavila s recentnim ciklusom koji broji ukupno 18 radova izvedenih u tehnici akrila na papiru.

Još od vremena studija Marina Ćorić je predano gradila i nadopunjavala ciklus autoportreta naglašeno introspektivnog karaktera komunicirajući sve one misli, stanja i emocije koje nije mogla verbalizirati. Ciklus koji je sustavno nadograđivala i razvijala od 2015. do 2019. godine došao je do svojevrsnog zasićenja jer su određeni životni procesi, emotivna stanja i promjene poimanja sebe kod umjetnice rezultirali činjenicom da polje realizacije više nije bilo površina platna već um umjetnice. Povratak na iskonske postavke omogućio je realizaciju novog ciklusa radova pod nazivom „Godišnji“.

image

Marina Čorić

/Slobodna Dalmacija

Marina Ćorić intuitivno je prepoznala i osjetila pravi trenutak za stilski i tematski odmak od dosadašnjih slikarskih radova, te je iznjedrila posve svjež, vedar i neposredan ciklus radova čiji naziv aludira, kako sâma umjetnica kaže, na njezin „odmor“ od nje same tj. teme autoportreta i njezinog dosadašnjeg stila, ali i doslovno vizualizira (ne)aktivnosti na godišnjem odmoru. Posjetitelji su s velikim zanimanjem i smiješkom na licu razgledali izložbu, jer su ih radovi podsjetili na opuštene i neopterećene trenutke godišnjeg odmora kojeg svi željno priželjkujemo svake godine.

Pojedini posjetitelji su komentirali kako je umjetnica zabilježila svakodnevne trenutke koje ne smatramo dovoljno važnima da bi se umjetnici njima bavili, a upravo su se oni pokazali relevantnima kako bismo uistinu bili sretni. Posebnu pažnju privukli su radovi s prikazom Jadrolinije, te Dido s Raba i Baba s Raba, ali i Seksi baba.

image

Marina Čorić

/Slobodna Dalmacija

Omišljani, ali i turisti koji su se zatekli na otvorenju, komentirali su kako umjetnica ima zanimljiv vizualni rukopis te kako je divno i neposredno zabilježila svakodnevne trenutke u kojima se svi možemo prepoznati.

26. lipanj 2024 14:14