StoryEditorOCM
Zadar plusMIOČIĆEV MEMORIJAL

Rekordnih 230 kvizaša odgovaralo na 710 pitanja: najbolji pojedinac Lucian Šošić iz Splita, a Dean Kotiga od lovaca iz ‘Potjere‘

Piše Zadarski.hr
19. rujna 2021. - 19:22

Lucian Šošić pobjednik je u kategoriji individualnog kviza na 5. Memorijalu Mirka Miočića, najvećem kvizaškom natjecanju u Hrvatskoj, koje je ovog vikenda održano u zadarskom Arsenalu. Među rekordnih 143 kvizaša iz Hrvatske i inozemstva, mladi je Splićanin “pomeo” konkurenciju i iz Zadra otišao s plaketom koju mu je, kao najboljem hrvatskom kvizašu ispod 25 godina na Svjetskom prvenstvu, uručio Hrvatski kviz savez.

Kvizaško srebro osvojio je Neven Trgovec, dok je brončana medalja pripala Domagoju Pozdercu.

Organizatori iz “Zadarskog pub kviza” mjesecima su radili na osmišljavanju ukupno 710 pitanja, a među 230 kvizaša koji su na njih odgovarali bilo je i troje lovaca iz popularnog tv-kviza 'Potjera', Morana Zibar, Dean Kotiga i Krešimir Sučević-Međeral.

Najbolji rezultat među njima ostvario je Kotiga koji je odnio pobjedu u ekipnom i kvizu parova te glazbenom tematskom kvizu “Ritam ludila”. Tim Pristići, kojeg su uz Kotigu činili Perica Živanović, Toni Velić i Lukša Benić, iza sebe je ostavio F tim (Karlo Lugomer, Rudi Mrazović, Nina Križan, Krešimir Sučević-Međeral) i Jaku reakciju (Fabijan Čorak, Petar Ćosović, Lovro Marinović, Stipe Vukšić).

image
Dean Kotiga i Perica Živanović
Zadar Pub Kviz

Kotiga i Živanović briljirali su i u kvizu parova. Drugo mjesto pripalo je Ivanu Vuliću i Nevenu Trgovcu, dok su “broncu” osvojili Domagoj Pozderac i Tomislav Bleiziffer, nakon pripetavanja s Jurišićem i Ivanom Jurićem koji su također pokazali zavidno znanje.

Najbolje znanje iz svijeta animiranog filma pokazao je Borko Barić na tematskom kvizu “Disney”, dok je pobjedu u trećem tematskom kvizu, naziva “Domaćica”, odnio Marinko Čogelja.

- S 81 parom izjednačili smo rekord u broju parova iz 2019. godine te postavili novi rekord u broju sudionika individualnog kviza na kojem su se ove godine natjecala čak 143 kvizaša. Peto izdanje ostat će zapamćeno i po dosad rekordnom broju natjecatelja iz susjednih zemalja, njih 14, kao i po najmlađem natjecatelju, četveromjesečnom Toniju Valu Marceliću koji je stigao s tatom Svenom”, kazao je nakon završetka dvodnevnog druženja u Arsenalu Lovro Jurišić, voditelj tima koji je i ove godine organizirao izdanje dostojno najpoznatijeg hrvatskog “jokera zovi”, prerano preminulog Mirka Miočića.

18. travanj 2024 23:24