Zadarska županija je u suradnji s Hotelijersko-turističkom i ugostiteljskom školom provela program usavršavanja kuhara osnovnih škola Županije.
Uvođenjem obvezne prehrane učenika u osnovnim škola iskazala se potreba za dodatnim usavršavanjem prethodno stečenih znanja i vještina, a u svrhu stjecanja novih znanja i vještina u pripremanju zdravih i hranjivih obroka za djecu.
Program se sastojao od dva dijela: zdrave mediteranske prehrane i dijetalne prehrane. Nastava se sastojala od teorijske i praktične nastave koja se odvijala u specijaliziranim praktikumima kuharstva i slastičarstva.
Program je obuhvaćao mediteransku prehranu, namirnice mediteranske prehrane, mediteranska jela, osnove dijetalne prehrane, namirnice dijetalne prehrane, pripremanje dijetalnih jela i higijene u ugostiteljstvu.
Program su vodili nastavnik kuharstva Renato Kraljev i nastavnica slastičarstva Kristina Lončar.
U programu su sudjelovale osnovne škole: Privlaka Ljubica Begonja, Privlaka Tomislava Glavan, Braća Ribar, Posedarje Branka Knežević, Braća Ribar, Posedarje Marija Klanac, Stjepana Radića, Bibinje Ana Lisica. Stjepana Radića, Bibinje Ljerka Mirt, Pakoštane Mandalina Vulin i Pakoštane Anita Macuka.
Prezentacija realiziranog programa bit će u sklopu Županijskih dana na Narodnom trgu u subotu, 20. travnja u vremenu od 10 do 12 sati.