StoryEditorOCM
Zadar plusZAVRŠNA PRODUKCIJA U HNK

Plesači Zadarskog plesnog ansambla oduševili publiku

Piše Zadarski.hr
5. lipnja 2018. - 10:44
TON_3588.JPG

Sinoć je u Hrvatskom narodnom kazalištu održana završna produkcija Zadarskog plesnog ansambla. Dio programa vezan uz more i ljeto u koreografiji Lare Stanin koji su izvodili najmlađi izvođači, osvojio je publiku svojom iskrenošću i šarmom. Što su plesači bili stariji, koreografije su bile zahtjevnije i razigranije.

Plesači Zadarskog plesnog ansambla dojmili su publiku ozbiljnošću i profesionalizmom. Njihovi plesni brojevi u koreografiji Natali Perić i Patricie Gospić bili su najava performansa S duge strane ulice vezanog uz glazbu Novog vala koji se javio u Hrvatskoj krajem 70-ih i početkom 80-ih, a kojeg pripremaju za predstojeći Kvart Art festival. Na kraju je koreografkinja i voditeljica Martina

Ružić je mladenački rasplesala pozornicu, a također i publiku, na glazbu iz filma Briljantin. Uz domaćine, na pozornici su vrlo zapaženi bili i gosti: Udruga za scensku umjetnost Circo Art u koreografiji Xiomare Ruiz Ratković u više navrata popraćena je pljeskom i uzdasima od strane publike, dok su gosti s Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa pod vodstvom nastavnoce Sanje Petrovski, prikazali preciznu i duhovitu izvedbu Rossinijevog Dueta mačaka.

Zadarski plesni ansambl ovom produkcijom završava sezonu vezanu uz mlade polaznike plesnih tečajeva i radionica, i uveliko se priprema za nadolazeću premijeru na Zadarskom kazališnom ljetu, platformu plesnih radionica STREAM Zadar i jubilarni 10. po redu festival suvremenog plesa Monoplay.

20. travanj 2024 02:05